Digitalna autoškola

Iako su prometna pravila posljednjih desetljeća ostala u većoj mjeri ista, uvelike su se promijenili načini na koje ih nove generacije usvajaju. Aplikacija 'Autoškola ispiti' idealan je odgovor na današnje digitalno doba kako onima koji prvi put uče prometna pravila, tako i svim ostalima koji se na njih žele podsjetiti ili dodatno proširiti postojeće znanje

Nastala je kao ideja koju je pokrenuo Ivan Rusan, dugogodišnji instruktor i vlasnik autoškole još 2013., uz pomoć tvrtki Prolink i DD3D Studija koji je bio zadužen za izradu 3D-ilustracija. U međuvremenu se aplikacija neprestano unaprjeđuje, a nedavno je doživjela i temeljit redizajn kako bi bila još pristupačnija korisnicima. Aplikacija se sastoji od oko tisuću interaktivnih pitanja i odgovora s pomoću kojih se može simulirati pismeni dio vozačkog ispita.

Obogaćena je s više od 350 originalnih 3D-vizualizacija situacija u prometu jer su ilustracije praktičnije od stvarnih fotografija, s obzirom na to da omogućuju fleksibilnost i preciznost u prikazu prometnih situacija. Time se dobiva efikasnije učenje, a istovremeno se smanjuje mogućnost pogrešnog razumijevanja. Vozački ispit simulira se po algoritmu koji je sličan pravom ispitu jer ima vremensko ograničenje kao i kod pravog ispita i na kraju je korisniku vidljiv rezultat.

Dobiveni se rezultat može analizirati, a korisnici ga mogu podijeliti i na društvenim mrežama. Da je riječ o dobro pogođenoj aplikaciji, dokazuje da se već dulje vrijeme nalazi među ‘najskidanijim’ aplikacijama u kategoriji besplatnih edukativnih aplikacija na području Hrvatske, podjednako na Google Play Storeu i Apple App Storeu.

Aplikacija je preuzeta više od 500.000 puta, no kako svake godine u Hrvatskoj imamo između 45.000 i 50.000 novih polaznika autoškola, jasno je kako je aplikacija zanimljiva i drugim korisnicima, iako dvije trećine korisnika čine mladi između 18 i 24 godine. Osim što povećava i održava znanje korisnika o prometnim pravilima, čime se povećava sigurnost u prometu, aplikacija služi i kao besplatna alternativa, čime se smanjuje trošak polaganja vozačkog ispita, a ujedno povećava efikasnost učenja.