Audi A3 allstreet – nasljednik Audija Q2?

Novi Audijev crossover u ponudi modela. Krenula je prodaja u Hrvatskoj s početnom cijenom od 35.766 eura

Audi A3 allstreet tri je centimetra povišeniji od tla od svog brata Audi A3 Sportback. „Na prvi se pogled Audi A3 allstreet ističe između ostalih članova A3 obitelji,” kaže Stephan Fahr-Becker, voditelj tima za vanjski dizajn društva AUDI AG. „Kao crossover u premium kompaktnoj klasi, ističe se potpuno jedinstvenim izgledom. Cilj je bio upotrijebiti specifične elemente dizajna kako bi se još više istaknuo veći razmak vozila od tla.”

Serijski je opremljen 17“ kotačima čime su za jedan col veći od onih u modelu A3 Sportback. Opcijski su dostupni i kotači promjera 18“ i 19“. Na LED i matrix LED glavnim svjetlima, 24 pikselna elementa u tri reda na gornjem rubu kućišta čine digitalna svjetla za dnevnu vožnju. Kao i kod modela A3 Sportback, prtljažnik je kapaciteta 380 litara odnosno 1200 litara s preklopljenim stražnjim sjedalima.

U Europi je model A3 allstreet prvo uveden s dvije verzije motora/mjenjača. 35 TFSI s motorom od 1,5 litara snage 150 KS, koji je dostupan s automatskim S tronic mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa i mild hibridnom tehnologijom. Dizelski motor 35 TDI također ima 7-stupanjski S tronic mjenjač. Model A3 allstreet silazi s proizvodne linije Audi pogona u Ingolstadtu. U Hrvatskoj se početna cijena kreće od 35.766 eura za 35 TFSI motor sa 150 KS i S tronic mjenjačem, a dostupan je i dizelski motor 35 TDI snage 150 KS, također sa S tronic mjenjačem. Prvi se modeli u salonima očekuju ovog ljeta.