Audi Q6 e-tron: svjetska premijera

Audi Q6 e-tron prvi je serijski model izgrađen na Premium Platform Electric (PPE) platformi

PPE platforma, razvijena u suradnji s tvrtkom Porsche, važna je prekretnica u širenju globalne ponude modela marke Audi s električnim pogonom. Fleksibilnost PPE platforme pomaže osigurati da budući modeli imaju neovisan karakter i tipičan Audi DNK unatoč zajedničkoj tehničkoj osnovi. Snažni, kompaktni i vrlo učinkoviti električni motori, kao i novorazvijena litij-ionska baterija ukupnog bruto kapaciteta od 100 kWh (94,9 neto) osiguravaju doseg do 625 km.

Audi Q6 e-tron pozicioniran je u premium srednjoj klasi i s dimenzijama 4771/1993/1648 mm ovaj SUV nudi prostor za prijevoz petero putnika. Međuosovinski razmak iznosi 2899 milimetara. Prtljažnik nudi zapreminu od 526 l, koji se preklapanjem naslona stražnjih sjedala povećava na 1529 l. Stražnja sjedala moguće je preklopiti pojedinačno (40:20:40). Dodatne 64 l dostupne su u tzv. frunku (prtljažnik ispod prednjeg poklopca) koji nudi praktično mjesto za odlaganje, na primjer, manjih putnih torbi.

Novi infotainment sustav po prvi put upotrebljava Android Automotive OS kao operativni sustav. Sadržaj je uvijek ažuran zahvaljujući bežičnim ažuriranjima. Najnovije Audi connect usluge i prošireni e-tron planer rute, uključeni u serijsku opremu, stoga uvijek raspolažu aktualnim podacima. Aplikacije poput YouTubea dostupne su putem trgovine aplikacija koja je ugrađena izravno u MMI i ne zahtijeva smartphone.

Audi Q6 e-tron quattro i SQ6 e-tron bit će dostupni za narudžbu u Hrvatskoj krajem ožujka, a isporuka prvih vozila očekuje se u ljeto 2024.