Volvo EX90 s podrškom Googleove nove karte

U nadolazećem modelu Volvo EX90, lidar, kamere i radari udružuju snage kako bi razumjeli okruženje automobila i pomogli da ostanete sigurni

Kako bi dodatno unaprijedio tehnologije potpomognute vožnje i na kraju ostvario autonomnu vožnju u budućnosti, Volvu je potreban način detaljnog prepoznavanja okruženja i na većim udaljenostima s druge stane zavoja. Google HD karte nude sveobuhvatnu kartu, osmišljenu posebno za proizvođače automobila, koja pruža vrlo detaljne i ažurirane informacije o cestama.

Nastavljajući dugogodišnju suradnju s Googleom, Volvo Cars i strateški partner Polestar bit će prvi proizvođači automobila koji će uvesti svoju HD tehnologiju karata u svoje automobile, počevši od nedavno predstavljenih modela Volvo EX90 i Polestar 3.

Zahvaljujući integraciji Googleove karte visoke rezolucije moći će objediniti podatke iz vodećeg senzora u industriji (postavljenog u modelu Volvo EX90) s Googleovim preciznim podacima o stanju prometne trake i podacima o lokalizaciji kako bi olakšali funkcije poluautonomne vožnje, poput pomoći pri promjeni voznog traka i pomoćne tehnologije Volvo Pilot Assist. S detaljima, poput oznaka voznog traka i predmeta za lokalizaciju, kao što su znakovi, Googleova karta visoke rezolucije podržava tehnologiju potpomognute vožnje L2+ i L3 koju nude proizvođači automobila za sigurniju, „hands-free“ vožnju na odabranim cestama.

Ove cestovne informacije u kombinaciji s podacima iz lidara i drugih senzora modela Volvo EX90 obrađivat će se putem osnovnog računalnog sustava automobila koji pokreću NVIDIA DRIVE AI platforme Xavier i Orin.