Osvježeni VW T-Cross na akciji

Novi model T-Cross uvodi se na tržište s uvelike proširenom serijskom opremom i velikim tehnološkim update-om. Početna cijena: 19.999 eura

Novi model T-Cross nudi se s tri učinkovita benzinska motora s turbopunjačem. Njihova snaga iznosi 95 KS, 115 KS i 150 KS. Dostupne su tri razine opreme: „Life” te dva bogatija paketa „Style” i „R-Line”. Novitet predstavljaju i tri boje: „Grape žuta”, „Clear plava metalik” i „Kings crvena metalik”. Unutrašnjost krasi velika doza ergonomije, stražnja klupa je klizna i može se pomaknuti za 14 cm. Ovisno o tome, u prtljažnik stane između 385 i 455 litara, a s položenom stražnjom klupom do 1281 litru.

Naslon suvozačeva sjedala preklopiv je od linije opreme „Life”. U tom se slučaju otvara utovarna površina dužine 2398 mm. Povećano je i opterećenje kuke s 55 na 75 kg. Kao jedno od rijetkih vozila u ovom segmentu, model T-Cross opcijski je opremljen sustavom „Travel Assist”. On u reguliranje može uključiti ograničenja brzine, zavoje i kružne tokove. Istovremeno, sustav „Lane Assist” može zadržavati vozilo unutar voznog traka. Ako je T-Cross opremljen automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, moći će automatski apsolvirati i vožnje s čestim zaustavljanjima i kretanjima („Stop and Go”).

Početna izvedba sada je opremljena novim značajkama kao što su LED glavna i stražnja svjetla, sustav prepoznavanja prometnih znakova, sustav „Digital Cockpit” promjera 20,3 cm (8,0″), dodirni zaslon infotainment sustava (čiji promjer također iznosi 20,3 cm), USB-C priključci i pomoć pri parkiranju „Park Assist” (sprijeda i straga). Izvedbu „Life” iz ove modelske linije pogoni TSI motor snage 95 KS.