Novi VW T-Roc (2022.)

Uz osvježenje lica novi je T-Roc dobio tehnologije iz viših klasa vozila. U prodajnim salonima očekuje se u proljeće 2022.

Tržišno vrlo uspješan, barem kada su u pitanju naši kupci, model T-Roc pogodio je želje domaćeg tržišta. Sada je stiglo vrijeme za redizajn, od predstavljanja prve generacije prošlo je točno četiri godine. Unutrašnjost je obogaćena visokokvalitetnim materijalima, redizajniranim zaslonom infotainment sustava te serijskim Digital Cockpitom. Inovativna tehnologija iz vozila više klase od sada je integrirana u obitelj kompaktnih SUV modela i to u obliku svjetala IQ.Light, matrix LED glavnih svjetala i sustava potpore IQ.Drive uz sustav Travel Assist, kao i prediktivnu automatsku regulaciju razmaka (ACC).

Vanjske linije osvježenog modela T-Roc sada su izoštrene i čine njegov nedvojbeni crossover dizajn još upečatljivijim. LED glavna svjetla i zatamnjena stražnja svjetla dio su serijske opreme. IQ LIGHT s matrix LED glavnim svjetlima i osvijetljenim letvicama rešetke hladnjaka, kao i grupa stražnjih svjetla nove grafičke strukture s dinamičnim žmigavcima, dostupni su na zahtjev. Pet novih boja laka karoserije i novo dizajnirani 17” i 19′ kotači od lakog metala pružaju kupcu još više mogućnosti za individualizaciju svog vozila.

T-Roc (2022.) serijski je opremljen naprednim sustavim potpore kao što su sustav nadzora okoline (Front Assist) i potpora zadržavanja vozila na voznom traku (Lane Assist). K tomu, novi IQ.DRIVE Travel Assist i prediktivna automatska regulacija razmaka pružaju potporu pri upravljanju, kočenju i ubrzanju pri brzinama do 210 km/h. Integracijom signala prednje kamere te GPS podataka i podataka karte, sustav upravljanja vozilom može uključivati lokalne podatke o ograničenju brzine, oznake za kraj naselja, križanja i kružne tokove.

Redizajnirani T-Roc opremljen je trećom generacijom MIB3 (Modular Infotainment Toolkit), što omogućuje upotrebu čitavog niza online funkcija i usluga. Usluge We Connect Plus mogu se godinu dana besplatno koristiti diljem Europe kao dio standardnog paketa. Toznači da su dostupni online upravljanje govornim naredbama normalnim govorom kao i streaming usluge. Funkcije Apple CarPlay i Android Auto također se po želji mogu bežično integrirati u sustav upravljanja putem aplikacije Connect Wireless.

Što se pogona tiče, kupci će birati između tri benzinska i dva dizelska motora. Ovisno o motoru snaga se na podogu prenosi putem šeststupanjskog ručnog ili sedamstupanjskog automatskog DSG mjenjača. Ponuda počinje s jednolitrenim TSI motorom sa 110 KS. Snažniji četverocilindarski motori razvijaju 150, odnosno 190 KS, ovisno radili se o 1.5 TSI ili 2.0 TSI motoru. Dva 2.0 TDI motora dolaze sa 150 i 190 KS, gdje snažniji serijski dolazi u kombinaciji s 4MOTION pogonom.