Osvježen Volkswagen Polo

Jedan od najdugovječnijih gradskih automobila dobio je opsežan redizajn. Šesta generacija predstavljena 2017. sada ima revidiran prednji i stražnji kraj, sa svjetlima straga koja podsjećaju na novu generaciju bratskog Golfa

U unutrašnjosti možemo prepoznati novi upravljač, nove komande klima uređaja i ponešto dotjeran zaslon multimedije. Serijski u početnom paketu kupci sada dobivaju digitalni kokpit, uz audio sustav „Composition Media“ sa zaslonom veličine 6,5′ inča, Bluetooth sučelje za telefon, električno namjestiva i grijana vanjska zrcala te električni podizači prozora u cijelom vozilu. Upravljač i ručicu mjenjača prepoznajemo iz posljednje generacije većeg Golfa.

Što se vanjštine tiče sprijeda je najviše primjetna nova maska s ponešto drugačijim svjetlima te nova rešetka uz redizajnirana svjetla za maglu. IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla i LED svjetla za maglu također su dio serijske opreme. Straga cijela priča odiše novim vizualnim identitetom tvrtke iz Wolfsburga, svjetla su doživjela potpunu preobrazbu, dok se između njih i ispod loga tvrtke sada nalazi ime modela.

Već i osnovni paket opreme ima znatno veći spektar serijske opreme. U to se povećanje ubrajaju LED glavna svjetla, LED stražnja svjetla, višenamjensko kolo upravljača i sustav potpore „Lane Assist“. Novitet je i središnji zračni jastuk koji se nalazi na vozačevoj strani, bočno u naslonu stražnjeg sjedala. Osvježeni Polo upotrebljava tehnologije koje su se do sada upotrebljavale samo u vozilima više klase.

Jedan od primjera je opcijski sustav potpore „IQ.DRIVE Travel Assist“. Tu je sada također i adaptivni „ACC“ (prediktivna automatska regulacija razmaka) kao i od sada u svakom modelu serijski ugrađena potpora zadržavanja vozila na voznom traku „Lane Assist“. Na našem se tržištu dotjerani Polo očekuje s krajem 2021.