ID.2all – najpovoljniji VW e-auto za manje od 25 tisuća eura

Marka Volkswagen nudi prvi pogled na potpuno električno vozilo koje košta manje od 25.000 eura – konceptni automobil ID.2all

Za početak donosimo kratak info: pogon na prednje kotače, doseg do 450 km, inovativne tehnološke značajke kao što su sustav potpore Travel Assist, svjetla IQ.LIGHT ili Planer rute za električna vozila te novi jezik dizajna marke Volkswagen. Serijski će se model temeljiti na platformi MEB Entry i jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026.

Thomas Schäfer, izvršni direktor marke Volkswagen osobna vozila: ‘Tvrtku
transformiramo brzo i iz temelja s jasnim ciljem: pretvoriti marku Volkswagen u istinsku marku ljubavi. Model ID.2all demonstrira smjer koji smo odabrali za marku. Želimo se približiti kupcu i ponuditi vrhunsku tehnologiju u kombinaciji s fantastičnim dizajnom. Provodimo brzu transformaciju kako bismo električnu mobilnost omogućili velikom broju ljudi.’

Uz poboljšanu platformu MEB Entry, model ID.2all opremljen je posebno učinkovitim pogonom, baterijom i tehnologijom punjenja. Ima snažan električni motor sa snagom od 166 kW/226 KS i imat će doseg do 450 kilometara izračunat prema WLTP-u. Serijski model ID.2all jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026. Samo ove godine predstavit će novi ID.32, ID. Buzz s dugim međuosovinskim razmakom3 i ID.74.

Nakon toga 2026. slijedi kompaktni električni SUV, a unatoč svim izazovima, Volkswagen radi i na električnom vozilu po cijeni nižoj od 20.000 eura. Time će tvrtka imati najširu ponudu električnih vozila u usporedbi s konkurencijom, a namjerava ostvariti udio električnih vozila od 80 posto u Europi. Marka Volkswagen osobna vozila prethodno je svoje izračune temeljila na udjelu od 70 posto.

Volkswagen će serijski model ID.2all predstaviti 2025. na svim europskim tržištima. Cilj je početna cijena manja od 25 tisuća eura. Naša spekulacija je da bi ta cijena trebala vrijediti za model s početnom opremom i manjom baterijom (cca. 40 kWh) te kraćim dosegom.