Renault Megane Conquest – hibridni SUV-Coupe za Europu

Francuski crossover dostupan u R.S. Line varijanti stiže na tržište u prvoj polovici 2021. Osim atraktivne pojave, 457 cm dug Renault Megane Conquest nudi i obilje mjesta u unutrašnjosti

U Renaultovom pozicioniranju modeli s imenom Conquest su oduvijek imali poseban status. No za razliku od prije kada su oni bili bazirani na monovolumenskoj karoseriji Scenica, Renault u slučaju novog Megane Conquesta kombinira robustnost SUV-a s fluidnim linijama kupea. Iako nastaje na “maloj” Renaultovoj platformi CMF-B (Clio, Capture) rezultat je čak 457 cm duga karoserija koja se smješta točno između Kadjara i Koleosa. Megane Conquest koristi poznate Renaultove dizajnerske elemente poput C-svjetala, ali se istovremeno može pohvaliti izrazito kratkim prevjesima, atraktivnim zaštitama te čak 19 cm odmaka od tla.

Ekskluziva oprema R.S. Line

Megane Conquest se proizvodi u korejskom Busanu, a sa 272 cm međuosovinskog razmaka, 1,5 cm više od Koleosa, donosi najveću ponudu prostora za koljena putnika u C-segmetu. Dodatnoj atraktivnosti pridonosi ne samo 157 cm niska linija krova (10 cm niža od Koleosa) već i posebna varijanta opreme R.S. Line u kombinaciji s ekskluzivnom Valencia Orange bojom. Osim brojnih krom detalja izvana ili karbonskih umetaka u unutrašnjosti, Megane Conqest po želji može dolaziti i u dvotonskoj karoseriji s crnim krovom.

Unutrašnjost donosi središnju konzolu blago zakrenutu prema vozaču uz multimedijalni zaslon veličine 7 ili 9,3-inča odnosno digitalne instrumente veličine 4,2 ili 10-inča. U konačnici je ostavljeno i puno mjesta za prtljagu putnika, čak 513 litra u standardnoj varijanti odnosno 438 l kada govorimo o E-Tech hibridnoj izvedbi.

Rješenja iz Formule 1

Novi Renault Megane Conquest pokreću novi hibridni motori koji čine jedinstvenu ponudu u segmentu. E-Tech hibrid snage 140 KS te 1,3-litreni TCe 140 i TCe 160 sa 12 V mikrohibridnim pogonom. Tehnologija E-Tech hibrida, koji već pokreću Clio, Captur i Mégane, Renaultova je inovacija nastala na temelju iskustva stečenog na električnim vozilima i bolidima Formule 1, a tijekom čijeg je razvoja prijavljeno 150 patenata.