Porsche predstavio treću E-Hybrid izvedbu Cayenna

Porsche je dodatno proširio svoju hibridnu ponudu za novi model Cayenne trećim plug-in modelom luksuzne SUV serije

Novi model Cayenne S E-Hybrid treća je električna varijanta motora unutar
serije modela te je pozicioniran između modela Cayenne E-Hybrid i Cayenne Turbo E-Hybrid, a dostupan je u karoserijskim verzijama SUV i SUV Coupé. Hibridna tehnologija novog modela Cayenne, temeljito redizajnirana ove godine, ovoj izvedbi modela također omogućuje povećani električni doseg i kratko vrijeme punjenja.

U hibridnom modelu prerađeni trolitreni V6 turbo motor snage 260 kW/353 KS uparen je s elektromotorom od 130 kW (176 KS). Zajedno razvijaju snagu od 382 kW (519 KS) te maksimalni okretni moment od 750 Nm. Cayenne S E-Hybrid ubrzava od 0 do 100 za 4,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 263 km/h. U modelu Cayenne S E-Hybrid serijski sustav pneumatskog ovjesa „adaptive air suspension“ pridonosi kombinaciji poboljšanih performansi i većeg komfora tijekom vožnje. Njegova inovativna tehnologija s dvije komore i dva ventila omogućuje posebno širok raspon opruga između iznimno udobne i sportske, dinamične vožnje.

Čisto električni doseg (EAER gradska vožnja), uz bateriju kapaciteta od 25,9 kWh iznosi 90 kilometara. Novi ugrađeni AC punjač u potpunosti napuni Cayenne S E-Hybrid za manje od dva i pol sata na prikladnom izvoru energije kapaciteta punjenja do 11 kW. Serijski je opremljen je 20 inčnim kotačima te ispušnim sustavom s dvije ispušne cijevi od brušenog nehrđajućeg čelika. Nove je Cayenne S E-Hybrid modele moguće naručiti odmah. U Njemačkoj, Porsche ovaj model nudi po početnoj cijeni od 117.062 eura (Coupé od 121.227 eura) s PDV-om i opremom specifičnom za zemlju. Isporuke će početi u studenom 2023.