Pakelo – Ulja koja čine razliku

Talijanska marka motornih ulja i maziva Pakelo, s više od 60 godina tradicije, naglasak stavlja na individualan pristup, razvoj i inovacije. Proizvodi vrhunske kvalitete, dokazani na brojnim trkaćim stazama, osiguravaju optimalne performanse i dugovječnost automobilskih motora

Percipiramo li motor kao srce automobila, onda je motorno ulje njegova krv. U modernim automobilima ulje ima znatno složeniju zadaću od tek pukog podmazivanja i hlađenja. Visoki zahtjevi od njega traže da funkcionira jednako dobro na niskim i visokim temperaturama, pod velikim pritiskom, da čisti zaostatke nastale prilikom izgaranja, razne abrazije i kiseline, vodu i čestice goriva te da pouzdano štiti od korozije, dok istovremeno brine o nepropusnosti motora. Motorna su ulja danas postala tehnološki visoko razvijeni proizvodi, točno krojeni prema specifičnim zahtjevima pojedinih vozila. Izbor odgovarajućeg ulja stoga je jednako važno kao i odluka da se ulja Pakelo proizvode isključivo u Italiji kako bi se osigurala konzistentno visoka kvaliteta proizvodnje.

Ulog koji se brzo isplati

Kvaliteta je apsolutni prioritet zbog čega ulja Pakelo zadovoljavaju i više standarde od onih koji propisuju auto proizvođači. Posljedično, sva se ulja proizvode isključivo od djevičanskog baznog ulja, odnosno kao baza se nikad ne koristi ponovno rafinirano ulje, uz što idu samo najbolji aditivi. Sama su ulja razvijena prema tzv. načelu ‘Polar Balance’ jer su molekule ulja i molekule koje se nalaze na metalnim površinama komponenti motora po prirodi polarne (suprotne) te se privlače.

Cijeli se proces može olakšati ako je sastav ulja dobro uravnotežen, pri čemu se aditivi i baza ne smiju međusobno natjecati, već moraju raditi u sinergiji. Tako se potiče spomenuta polarnost, a time i prianjanje ulja na površini. Kvaliteta ulja prvenstveno ovisi o korištenim baznim uljima, a osnovu čine ona na mineralnoj, odnosno sintetičkoj bazi. Korak iznad je Revosynt – mješavina najboljih sintetičkih i mineralnih baza (potonje samo prve frakcije) osmišljenih u laboratorijima Pakelo kako bi se dobio uravnotežen i stabilan proizvod.

Potpuno sintetičko ulje spada u premium proizvod namijenjen vrhunskim performansama i najizazovnijim rutama ili situacijama. Vrh ponude predstavlja potpuno sintetičko ulje uz tehnologiju Alpha-Tech s uravnoteženom mješavinom odabranih esterskih i poli-alfa-oleinskih baza. I dok esterske baze omogućuju izvrsnu mazivost, potonje ima važnu ulogu u uravnoteženju i osiguravanju da se sve komponente pokažu u svom najboljem izdanju. U konačnici, ulja Pakelo imaju svoju cijenu, no nju itekako opravdava vrlo kvalitetan konačan proizvod koji koristi sofisticiranu tehnologiju za produljenje životnog vijeka motora, bolje performanse te nižu potrošnju.

Naravno, Pakelo radi jasnu distinkciju između tipova motora, ali i onih starije generacije, nudeći različite vrste za različite namjene. Svaki Pakelov proizvod dolazi u metalnom pakiranju, s preciznim oznakama i sastavom te koristi posebnu formulu za podmazivanje specifičnih komponenata automobila, uključujući one za dizelske, benzinske, plinske, hibridne ili električne. Također, Pakelo u svojoj ponudi ima i sva potrebna maziva za sve ostale elemente automobila kao što su sustavi kočnica, mjenjača, hidraulike i sličnog. Više pronađite na pakelo.com.hr.