Novi Ford Mondeo Crossover bit će zamjena za Galaxy i S-Max, pa i više od toga

Uz očigledno korištenje svih dizajnerskih elemenata s kojima je predstavljena nova Ford Puma nastati će i novi Ford Mondeo koji će, da stvar bude bolja, istovremeno zamijeniti i modele Galaxy te S-Max. Rađa se nova obitelj!

Naziv modela još uvijek nije poznat, no sasvim je sigurno da će biti postavljen na fleksibilnu C2-platformu na kojoj je i aktualni Focus. Raspon platforme je vrlo širok – od Fieste preko Edgea pa čak do Transita (prednji dio).

Dakle, uvjetno rečeno ‘Mondeo Crossover’ će pogoniti benzinski i dizelski motori norme Euro 6d a u planu je i 48-voltni hibridni benzinac. Nakon obustavljanja Galaxya i S-Maxa – a već prije B-Maxa, C-Maxa i Grand C-Maxa – Ford se u potpunosti povukao iz segmenta monovolumena a sada lagano gasi i neke limuzine.

Nova platforma će i dalje njegovati dinamiku vožnje, pa će i novi veliki Mondeo biti sjajan vozački auto. Bar bi trebao biti

Rupu u modelskoj gami će popuniti crossoveri poput Pume i Kuge, te naravno i spomenuti Mondeo Crossover koji bi trebao biti alternativa kupcima S-Maxa.

Do ove je odluke došlo nakon što je u istraživanju tržišta otkriveno da je polovica kupaca Fusiona (američki naziv za Mondeo) prešla na Hondu CR-V i Toyotu RAV-4, te da je udio limuzina u ukupnoj prodaji na najnižoj razini od 2009. godine.