Nakon pauze bez Golfa Cabrio i Eosa, pa i Bube, T-Roc vraća kabriolete u VW

Nakon Golfova I i III nije bilo previše kabrioleta s VW značkom za kojima se uzdisalo, ali i to će se sada promijeniti jer stiže super poželjni T-Roc s platnenim krovom.

VW je oduvijek imao specifičnu vezu s kabrioletima. Jer, iako imidžom nije marka koja se prvenstveno povezuje uz senzaciju, slobodu i strast kabrioleti su oduvijek bili dio ponude. Odnosno, sve do prije par godina kada su ugašeni: Golf Cabrio, Eos, pa i Buba kabrio.

CUV je SUV bez krova za veliki povratak

S druge strane VW je jedan od prvih koji je nudio kabrio modele, a o starim i legendarnim Bubama kabrio nećemo ni pričati. I zato, pred nama je model za veliki povratak na kabrio scenu.

Realno, ideja vožnje bez krova je prilagođena trendovima, pa je jednostavno baza postala SUV-karoserija T-Roca.

9 sekundi za potpunu sreću

Klasično, kao da je riječ o Golfu kabrioletu novi T-Roc kabrio svoj lagani platneni elektromehanički krov može spustiti za samo 9 sekundi. Da bude još bolje to je moguće učiniti čak i u vožnji i to do brzine od 30 km/h. Također se do iste brzine može i spustiti.

Uvijek on-line s integriranim e-Simom

Sve drugo je više-manje poznato, a zanimljivo je da će uz T-Roc kabrio biti dostupna i najnovija treća generacija Infotainment sustava MIB3 koja će vozilo čim se vozač registrira konstantno držati on-line, ili spojenim na Internet.

I u ovom slučaju dostupan je digitalni kokpit koji se sastoji od središnjeg ekrana dijagonale 8-inča, dok su digitalne instrumenti veliki čak 11,7 inča. Takav bolji doživljaj vožnje lako je upotpuni doplatama za atraktivne detalje koje donose paketi opreme Style i R-Line.

O dizelima nema govora

Elegancija je ovdje važna stvar, a prošla su vremena kad ste mogli voziti kabrioleta i roktati sa SDI- ili TDI-motorima. Zato će se u ponudi naći samo TSI-turbobenzinci. Početni je 1,0 TSI sa 115 KS, dok je jači 1,5 TSI sa 150 KS, a kao opcija će se nuditi i DSG mjenjač sa sedam stupnjeva.

Klaus Bishoff, šef dizajna VW-a, kaže: "Redefinirali smo ideju CUV-a crossover utility vehicle) u emotivni lifestyle proizvod koji spaja snagu i stil