Lexus NX unaprijeđen novim tehnologijama

Zahvaljujući ovim unaprijeđenim značajkama, Lexus NX izazvat će uzbuđenje i pružiti dodatne razine zabave i bezbrižnosti

Budući da je NX već prošao značajni redizajn, kako u unutrašnjosti tako i izvana, na modelu druge generacije koji je na tržište izašao 2022. godine, mudri vozači već su ga prepoznali kao nezaobilaznog elegantnog i uzbudljivog partnera u vožnji. Najnovija izmjena donosi puno više no ikad i povećava razine kvalitete koje su neupitne za Lexus, a uvodi i najnovije tehnologije.

Ambijent u unutrašnjosti, inspiriran luksuznim prostorima i izrađen prema omotenashi načelima gostoljubivosti po kojima je Lexus poznat, dodatno je unaprijeđen na novom modelu NX s još više pažnje pridodane detaljima kako bi se predvidjele sve potrebe i očekivanja kupaca premium klase SUV vozila.

U svim novim modelima NX putnički prostor bit će zdraviji i čišći jer će svi putnici uživati u zaštiti nove generacije sustava za pročišćavanje zraka nanoe X iz tvrtke Panasonic. Ispuštanjem blago kiselih nano-iona u putnički prostor kroz uvodnike zraka klima-uređaja, sustav nanoe X pomaže ukloniti viruse, bakterije, pelud i ostale alergene, ali i neugodne mirise. Osim toga, blagotvorno djeluje na kosu i kožu jer smanjuje isparavanje vlage.

Zapanjujuća lista opcija koje su već u ponudi na višim razinama opreme modela NX Hybrid sad su dostupne i putnicima modela Plug-in Hybird s razinom opreme Luxury, dok je vrhunski sustav ozvučenja, pod autorskom palicom stručnjaka za luksuzne audio sustave i ekskluzivnog partnera tvrtke Lexus, Mark Levinson u ponudi kao dodatna opcija. Kako bi stvari bile praktičnije, 14-inčni multimedijalni zaslon Lexus Link Connect s navigacijom u oblaku također se može dodatno naručiti za vozila s razinama opreme Comfort, Business i Executive umjesto 9,8-inčnog zaslona koji je u osnovnoj opremi.

Manja potrošnja goriva postignuta je na svim modelima Hybrid i Plug-in Hybrid s ugrađenim sustavom navigacije putem sustava prediktivne učinkovite vožnje (eng. Predictive Efficient Drive), koji optimizira punjenje i pražnjenje baterije na modelima Hybrid te omogućuje upotrebu potpuno električnih ili hibridnih načina rada na vozilima PHEV. Putem podataka iz sustava navigacije utvrđuju se regularne lokacije naglog usporavanja, pa se u tim situacijama pojačava regenerativno kočenje kako bi se obnovila maksimalna količina energije. Tijekom navigacije sustav proaktivno puni bateriju i tako smanjuje upotrebu motora u prometu, a ujedno optimizira upotrebu baterije ovisno o uvjetima u prometu i stanju na cesti uz posebne prilagodbe, primjerice, pri vožnji uzbrdo ili nizbrdo ili na dionicama gradskih cesta ili autocesta.

Bilo zbog vodećih u klasi performansi i veće učinkovitosti, bilo zbog funkcionalne ljepote, ovaj prvijenac u klasi SUV vozila srednje veličine, novi NX vozačima i putnicima svakako će pružiti bolji osjećaj pri vožnji u svakom trenutku nakon što izađe u prodaju širom Europe u proljeće 2023.