Defender u čast Jamesu Bondu

Vozač Mark Higgins, kaskader u filmovima o Bondu, slavi 60 godina agenta 007 uz posebnu reli izvedbu Land Rover Defendera

Ove godine obilježava se 60. godišnjica filmskog serijala o Jamesu Bondu, a Land Rover je slavi sudjelovanjem Defendera 90, pripremljenog za reli i posebnog dizajna, u ovogodišnjem reliju Bowler Defender Challenge s Markom Higginsom koji će se 26. ožujka natjecati na dionici u Sjevernom Walesu.

Higgins, trostruki britanski prvak u reliju i vozač kaskader u filmovima o Bondu, ovom će se prigodom vratiti u reli-utrku 26. ožujka u Sjevernom Walesu sa suvozačicom Claire Williams. Higgins je bio za upravljačem u četiri filma o Jamesu Bondu: Zrno utjehe, Skyfall, Spectre i Za smrt nema vremena.

Defender 90 odlikuje se prepoznatljivim crnim i zlatnim dizajnom u stilu Bonda s nazivima svakog od filmova o Bondu na poklopcu motora i na vratima prtljažnika. Ovo vozilo samozatajnog izgleda također ima poseban logotip 007 60th na krovu i bočnim stranama. Novi Defender pojavljuje se u najnovijem filmu o Bondu, Za smrt nema vremena, stoga je prikladan izbor za Higginsa, koji je svoje iskustvo stavio na kušnju u prethodna četiri filma o Bondu kao vozač kaskader.

Natjecateljski Bond Defender temelji se na trenutačnom Defenderu 90, koji pokreće pogonski sklop P300 Ingenium. Sadrži niz sigurnosnih modifikacija, uključujući potpuni zaštitni kavez, unaprijeđeno hlađenje motora i prijenosa, sportski ispuh i novi stražnji krovni spojler. U ostala unaprjeđenja ubrajaju se ojačani 18-inčni kotači Bowler s gumama za sve terene i poseban dizajn ovjesa s modificiranim podokvirima, novim oprugama i jedinstvenim ojačanjima nosača opruga za povećanu krutost.