Stvarno poseban Defender

Teško je vizualno dotjerati SUV, a da on ne izgubi na šarmu i izvornosti, dobije sportski štih, ali i da cijela priča ne izađe iz polja dobrog ukusa. Poljska tvrtka Carlex uspjela je s Defenderom pogoditi pravu mjeru

Naziv “Racing Green Edition” već otkriva da ikona terena neće biti u potpunosti iskorijenjena – i naravno u kojoj boji dolazi verzija Carlex. Međutim, pogotovo gledano sprijeda, karbonsko širenje blatobrana privlači pažnju više od boje.

Ovo stvara dašak apokalipse i industrijskog šarma u izgledu – dva aspekta koja bi trebala privući klasične kupce Defendera. Više nije važno što bi lagana trkačka pruga u sredini trebala naglasiti sportski karakter koji zapravo ne postoji. Ipak, ovaj se mali dio dizajna može nekažnjeno smatrati neizostavnim.

S druge strane, u unutrašnjosti je ravnoteža između sportskog i avanturističkog dizajna u potpunosti uspješna. Koža boje konjaka prošarana je zelenim prugama, a elegantnoj tami pridonose dijelovi od ugljika i alkantare. Zajedno s crnim felgama Carlexa i limitiranom oznakom, gotov automobil dostupan je za 85.000 eura neto. Cijena koja se lako može premašiti u proizvođačevom konfiguratoru.

Dizajnersko ugađanje SUV-a često prelazi granicu, ali Carlex je Racing Green Edition pogodio je kao prstom u pekmez. Atraktivni dijelovi interijera i eksterijera pogađaju precizno, ali ne oduzimaju Defenderu njegov šarm i plemenitu kov.