INA zlatni sponzor WRC Croatia Rally 2023.

INA treću godinu zaredom uz svjetski automobilistički spektakl u Hrvatskoj, ovaj put kao zlatni sponzor. Kompanija je s organizatorima potpisala dvogodišnji ugovor koji obuhvaća i 2024. godinu

Treću godinu zaredom Hrvatska ugošćuje utrku svjetskog prvenstva u reliju. WRC Croatia Rally 2023 održat će se od 20. do 23. travnja, a zagrijavanje je započelo na Ininom maloprodajnom mjestu Zagreb-Resnik, gdje je predstavljen nastavak suradnje Ine i organizatora utrke potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora za 2023. i 2024. godinu.

U 2022. godini WRC Croatia Rally okupio je više od 310 tisuća gledatelja koji su pratili brzinske ispite na našim cestama. To se snažno odrazilo na povećani broj noćenja turista na području županija koje su ugostile utrku, a ukupni ekonomski učinci za Hrvatsku procjenjuju se na više od 105 milijuna eura. Time se ovo događanje još jednom pokazalo kao jednim od najrespektabilnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj i regiji koje snažno doprinosi imidžu Hrvatske kao vrhunske turističke i sportske destinacije.

Predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics komentirao je nastavak suradnje kompanije i WRC Croatia Rallyja te predstavio Inina nova poboljšana goriva: „INA s ponosom podržava prestižna natjecanja kao što je WRC Croatia Rally, a ovaj globalni spektakl usko je povezan s našom industrijom. Turizam, automobilizam i izvrsnost su naše glavne točke spajanja, a danas s ponosom predstavljamo i nova poboljšana Class Plus goriva s novim Expert aditivima za još bolje performanse i snagu automobila. Stoga pozivam sve gledatelje WRC Croatia Rallyja i ostale kupce da najbolje osvježenje, vrhunsko gorivo i gastronomski užitak pronađu na Ininim maloprodajnim mjestima, kao i u Fresh Corneru na mjestima utrke.“

WRC Croatia Rally sportski je događaj godine u Hrvatskoj, a uključivanje Ine u ovu oktansku priču prirodan je nastavak dugogodišnje kompanijske potpore automobilizmu i sportu. Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2023, zahvalio je na podršci partnera koji su omogućili ovaj adrenalinski spektakl: “WRC Croatia Rally raste na svim razinama, a zajedno s njim jača autosport kao i lokalne zajednice kroz ekonomske i turističke benefite koje im ovaj događaj donosi. Iskreno vjerujem da su svi izazovi proteklih godina iza nas i da dolazi vrijeme kada će ovaj događaj pokazati svoju potpunu snagu. Partnerska podrška koju nam pruža INA iznimno nam je važna na tom putu prema vrhu te smo iznimno zahvalni što su prepoznali našu priču i naš projekt. Radujem se da ćemo zajedno kroz utrke i sve popratne sadržaje ove godine ugostiti oko pola milijuna gledatelja i ljubitelja autosporta za koje očekujemo da će uživo pratiti naš događaj.”

Atraktivni brzinski ispiti u sklopu WRC Croatia Rally 2023 vozit će se na trasi dugačkoj 1650 kilometara kroz pet hrvatskih županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj te gradu Zagrebu. I ove će godine servisno parkiralište, ceremonijalni start i ciljna rampa biti u Zagrebu kod upravne zgrade Ine u Novom Zagrebu, a veći dio brzinskih ispita odvijat će se u Karlovačkoj županiji. Gledatelji će imati priliku uživati u bogatoj gastro ponudi iz Fresh Corner kućica koje će biti postavljene na nekoliko atraktivnih lokacija poput Servisnog parka iza Inine upravne zgrade u Zagrebu i pokraj staze u Kumrovcu gdje se vozi završnica relija.