“Fabia je izbor kupaca kojima je važan omjer uloženog i dobivenog”

Je li Škoda povoljniji Volkswagen, kakve su cijene održavanja, postoji li interes za karavanskom izvedbom Fabije, koja je omiljena konfiguracija hrvatskih kupaca i na što pripaziti prilikom kupnje, otkriva Marijo Marković, voditelj prodaje u Centru rabljenih vozila Zagreb

AMS: Mnogi Škodu doživljavaju kao ‘povoljniji VW’. Kakva je situacija prilikom usporedbe Škode Fabije i VW-a Pola sličnog godišta i stanja?
Marković: Istina, većina doživljava Škodu kao povoljniji Volkswagen, ali profil kupaca se ipak razlikuje. Za Škodu Fabiju odlučuju se kupci kojima je to u većini slučajeva jedino vozilo, a pritom im je izuzetno važan omjer uloženo-dobiveno, koji je kod Fabije stvarno na visokoj razini.

AMS: Postoji li ušteda u redovitom održavanju i servisiranju između Fabije i Pola?
Marković: U redovitom održavanju nema neke velike razlike, jer ipak se radi o vozilima koji dijele pogonske agregate, stoga nekog prostora u uštedi jednostavno nema.

AMS: Fabia postoji i kao karavan. Postoji li uopće potražnja za tom karoserijskom izvedbom?
Marković: Najveći interes kod hrvatskih kupaca je za kompaktni model Škode Fabije. Općenito, karavanske varijante u Hrvatskoj nisu toliko popularne.

AMS: Koja Fabija glasi kao omiljena među kupcima rabljenih? Konfigurirajte pogon i opremu.
Marković: Kod kupaca rabljenih vozila omiljena kombinacija je paket opreme Ambition s pouzdanim dizelskim agregatom 1.4 TDI koji odlikuje vrlo niska potrošnja ili s benzinskim motorom 1.0 MPI koji se također pokazao odličan u Fabiji.

AMS: Na koje detalje valja pripaziti prilikom kupnje?
Marković: Škoda Fabia pokazala se kao iznimno dobro i pouzdano vozilo, ali pri kupnji je uvijek bitno provjeriti povijest održavanja. Zbog toga je ključno je da se vozilo pregleda u ovlaštenom servisu gdje se može odmah ustanoviti servisna povijest vozila, ocijeni opće stanje te odrade preporučene servisne radnje ako ih ima. Redovitim održavanjem produljuje se vijek vozila, a utječe i na cijenu kod naknadne prodaje.