Audi A6 e-tron – koncept električne sportske limuzine iz Ingolstadta

Ovako bi trebala izgledati luksuzna Audijeva sportska limuzina temeljena na potpuno novoj platformi (PPE – Premium Platform Electric) za električna vozila, s koje bi prva vozila trebala početni silaziti u narednoj 2022. godini

Oko Audija A6 e-tron se još ne zna baš puno detalja, no ono što može saznati iz ovog koncepta jest da je vozilo dugo 4,96, široko 1,96 i visoko 1,44 m. Komunicira se doseg od čak 700 km, a premijerno će javnosti biti pokazan na Auto Shanghai 2021. salonu automobila koji se održava od 21.04. do 28.04.2021.

Što nam još otkriva ovaj koncept? Srce pogonske tehnologije koncepta, kao i svih budućih modela PPE, je tehnologija punjenja od 800 V. Kao i kod Audija e-tron GT osigurava da se baterija Audija A6 e-trona može puniti do 270 kW u vrlo kratkom vremenu na stanicama za brzo punjenje. Ova revolucionarna tehnologija prvi će put s PPE platformom ući u klasu velikih i srednje velikih luksuznih vozila.

Ova tehnologija omogućava vremena punjenja koja se približavaju zaustavljanju za punjenje goriva u automobilu koji pogoni konvencionalni motor. Samo deset minuta dovoljno je da se baterija napuni do razine dovoljne za pogon automobila više od 300 km. A za manje od 25 minuta možete napuniti bateriju od 100 kWh koncepta Audi A6 e-tron od 5 do 80 posto.

Čak i početni modeli do 100 km/h ubrzavat će ispod sedam sekundi, dok je za top model obećano ubrzanje od 0 do 100 km/h za ispod četiri sekunde. Sa spomenute PPE platforme Audijevi bi električni automobili trebali početi silaziti u drugoj polovici 2022., pa je za pretpostaviti da ćemo se tada pobliže upoznati s novim Audijem A6 e-tron.