TM Zagreb pomaže vatrogascima

Aluminijska brodica za spašavanje donirana Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba

TM Zagreb, generalni zastupnik marke Yamahe u Hrvatskoj donirao je Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba aluminijsku brodicu za spašavanje na rijekama i jezerima. Plovilo koje već neko vrijeme vrlo uspješno koristi i Hrvatska vojska dugačko je 5,80 metara, ima nosivost od 1340 kg (8 osoba) te koristi vanbrodski motor maksimalne snage 40 KS. Da je riječ o laganom (360 kg), ali vrlo izdržljivom plovilu potvrđuju tri zračne komore za nepotopljivost, uključujući i dvostruko dno, čime se omogućava zadržavanje brodice i na površini vode u slučaju naplavljivanja te činjenica da izdržava nalete vjetra do 0,4 bofora.

Zapovjedniku postrojbe Siniši Jembrihu hvalevrijednu donaciju u ime tvrtke TM Zagreb, generalnog zastupnika marke Yamaha u Hrvatskoj, uručila je voditeljica Andrea Tatalović

Primopredaji su prisustvovali voditeljica TM Zagreb Andrea Tatalović i Zapovjednik postrojbe Siniša Jembrih koji je zahvalio na donaciji vrijednoj 38.000 kuna te naglasio kako će ima ovaj tip plovila biti od velike koristi prilikom intervencija na rijeci Savi, ali i u slučaju eventualnih elementarnih nepogoda.