Rekordan broj prijava u Kumrovcu

Pred nama je još jedan oktanski spektakl, očekuje nas jedanaesto po redu izdanje Rally Kumrovec

Nakon što su tim dijelom Hrvatske sredinom travnja jurili najbolji svjetski vozači, vrijeme je za nastavak domaćeg prvenstva. Ove godine organizatori zadovoljno trljaju ruke, jer je broj posada najveći do sada. Prijavljena je 71 posada iz čak devet zemalja. Vozni park garantira zanimljive i atraktivne vožnje na brzincima. Osim rekordnog broja posada, tu su i brojne novosti. Jedna od njih je i potpuno novi brzinac u okolici dvorca Veliki Tabor, gdje se vozi brzinac Desinić.

Ostali brzinski ispiti na području Termi Tuhelj, Zagorskih Sela i Kumrovca dobro su znani posadama i publici, no ovogodišnje izdanje vozit će se u kontra smjeru. Ukupna duljina rallya je 161,98 kilometar, od toga je 75,40 kilometara brzinskih ispita. Pogled na listu prijava zasigurno veseli ljubitelje rallya. Predvodnik je svakako peterostruki prvak Slovenije Rok Turk s automobilom Hyundai i20 Rally2, tu je i Ford Focus WRC Geralda Riglera. Od domaćih posada tu su Prodan/Raštegorac, Renault Clio Rally4, posada Šebalj/Stublić Toyota GR Yaris i broja druga domaća imena.

Sve počinje u petak, najprije shakedownom, nakon njega na rasporedu je uvijek atraktivan prolog u Termama Tuhelj. Subota počinje ceremonijalnim startom u Muzeju Staro Selo Kumrovec nakon čega posade odlaze na brzinske ispite. Najpoznatije selo na svijetu, ovoga vikenda nudi pravu poslasticu, svi ste pozvani.