Prinx – Guma za nove generacije

Brend Prinx predstavljen je u Europi kao inovativni proizvođač koji spaja cjenovnu dostupnost i premium razred, a navedene gume već su dostupne u poslovnicama i on-line ponudi Tokića

Nakon gotovo pola stoljeća kontinuiranog razvoja i iskustva u proizvodnji guma, prikupljenog razvojem globalnih brendova kao što su Austone, Fortune i Chengshan, grupacija Prinx Chengchan uvela je svoju novu vodeću marku jednostavno nazvanu – Prinx. Riječ je o brendu koji na europska tržišta dolazi s novim gumama proizašlima iz najnaprednijih tehnologija i nagrađivanih rješenja grupacije, a svoj put na hrvatsko tržište pronašao je kroz mrežu poslovnica Tokića.

Globalne reference
Grupacija Prinx Chengchan, koja stoji iza novog modernog brenda Prinx, može se pohvaliti s čak 68 modela guma s referencama prve ugradnje. Ukupna proizvodnja svih brendova iznosi 30 milijuna guma godišnje, od čega 20 milijuna guma pokriva potrebe osobnih vozila, dok se za gospodarski segment proizvodi 10 milijuna. Pored toga, 50 tisuća guma predviđeno je za terensku upotrebu, a tu je i proizvodnja 500 tisuća zračnih opruga. U svemu tome, kroz dva istraživačka centra grupacija je upisala 321 autorizirani i 16 inovacijskih patenata. S više od 8000 zaposlenika grupacija je prisutna u 169 zemalja diljem svijeta.

Najviši ciljevi
Vizionarski kreiran, kako bi ostavio traga i zauzeo značajnu poziciju na svakom tržištu Prinx nastupa uz slogan ‘Leave your mark’. Za takav cilj nije dovoljna samo cijena ili samo kvaliteta, već strategija s kojom Prinx pred kupca donosi kvalitetu višeg premium razreda, po nižoj cijeni. Brend Prinx dolazi uz ozbiljnost koja podrazumijeva i cjelovitu širinu ponude, s portfeljem guma za sve vrste vozila, u svim kategorijama. Uz ljetne i zimske gume visokih performansi, tu su i cjelogodišnje gume te gume za komercijalna vozila, ali i poseban program guma za električna vozila.


Inovativni polimer za zimu – Prinx Winter Excelia
Performanse zimske gume na razini premium brendova ostvarene su upotrebnom inovativne smjese WinterFlex, s kojom su ostvareni izvrsni rezultati pri niskim i višim temperaturama. Tako zimska guma Prinx Winter Excelia korištenjem specijalnog polimera zadržava elastičnost za odličan grip i trakciju na cestama prekrivenima snijegom i ledom. Iznimni rezultati testiranja, u koje su se mogli uvjeriti i europski novinari te distributeri stavili su ju uz bok ponajboljim konkurentskim proizvodima. Pritom je guma Winter Excelia prošla sve potrebne testove kako bi dobila TÜV potvrdu kvalitete. Zimska guma Prinx Winter Excelia dostupna je u dimenzijama od 14 do 19 cola, u širinama od 165 do 265 i uz visine od 50 do 70 mm.

Cjelogodišnja tehnologija – Prinx Quattura 4S
U najzahtjevnijoj kategoriji i disciplini cjelogodišnjih guma, inovativna smjesa WinterFlex kombinirana je s usmjerenim V-dezenom, sa širokim blokovima i čvrstim bočnim stranicama. Tako je osigurana maksimalna sposobnost istiskivanja vode i otpornost prema akvaplaningu, kao i precizno vođenje. U usporedbi s referentnim konkurentima cjelogodišnja guma Prinx Quattura 4S pokazala je izvrstan rezultat na testovima kočenja i ubrzanja na snijegu i ledu. U ponudi je u dimenzijama od 14 do 20 cola, u širinama od 155 do 315 i uz visine od 35 do 65 mm.