Osram – Osvjetlite svoje vizije

Baš kao i stara frizura iz 80', vaše se stare automobilske žarulje neće vratiti u modu. Ako žarulje ipak treba zamijeniti, ovo je savršena prilika za nadogradnju. Možda čak i kao poklon? Čak i ako vozite stariji model, mnoga napredna rješenja za osvjetljenje dostupna su kao zamjenski retrofit proizvodi

Odabir žarulje s boljim performansama znači da ćete uživati u sigurnosti s više svjetla ispred vas. U kraćim danima kada je vidljivost lošija, sve je teže uočiti objekte i naše reakcije mogu biti zakašnjene. Tako vožnja postaje teža i stresnija, a snažnije svjetlo noću donosi i sigurniju vožnju.

Ali većina vozača i dalje slijedi princip “sve dok se svjetla pale, ne moram ništa raditi”. Stoga svoje žarulje zamjenjuju samo ako su pokvarene ili izgorjele – najbolji slučaj je da će vas vozilo obavijestiti da postoji kvar. I dok vozači ne promijene žarulju, nastavljaju se voziti samo s jednim prednjim svjetlom – što znači ne samo lošiji pogled na cestu ispred već i smanjenu vidljivost za ostale sudionike u prometu. Vozači podcjenjuju taj ogromni sigurnosni rizik, koji se lako može izbjeći proaktivnom zamjenom svjetiljki.

Svjetiljka nema jednak izlaz svjetlosti tijekom svog života. To je općenito slučaj i odnosi se na sve žarulje bez obzira na proizvođača. Konkretno, to znači da svjetiljke prednjih svjetala stvaraju manje svjetla kako stare, a vozači noću vide opasnosti i prepreke kasnije nego inače. Kada je vrijeme za izmijenu žarulje? Nije uvijek lako to reći golim okom. Zato je važno redovito kontrolirati žarulje i po potrebi ih mijenjati. U pravilu preporučujemo da se svake godine provjeravaju, te mijenjaju svake dvije do tri godine – to se odnosi i na halogene i na ksenon žarulje.

Osramova obitelj “ORIGINAL” ispunjava najviše zahtjeve za kvalitetu, trajnost i prikladnost. Još bolje svjetlo može se postići žaruljama visokih performansi. Tipovi nadogradnje NIGHT BREAKER spadaju u tu kategoriju. Oni generiraju duži i svjetliji snop svjetlosti od standardnih proizvoda. To omogućuje vozačima da ranije i bolje prepoznaju opasne situacije i steknu dragocjeno vrijeme odziva.