Osram Night Breaker LED – Svjetlije i sigurnije

Osram je bio prvi proizvođač koji je za njemačko tržište ponudio odobrene auto žarulje na bazi LED-a koje se sada proširuju i za Hrvatsku

Ovaj razvoj je apsolutna novost jer do sada nije bilo legalnih zamjenskih LED žarulja za primjenu u prednjim svjetlima. S novim proizvodom, tvrtka broj 1 u automobilskoj rasvjeti prvi je dobavljač koji ispunjava stroge propise o odobrenju. “Odobrenje za cestovnu upotrebu važan je korak na kojem smo godinama radili. Sa našim LED žaruljama vozači mogu legalno, jednostavno i isplativo nadograditi svoju halogenu rasvjetu sa najnovijim i najsuvremenijim proizvodom”, kaže Hans- Joachim Schwabe, izvršni direktor Osram Automotive.

Night Breaker LED H7 iz Osram-a prva je LED žarulja za nadogradnju koja je prošla opsežne ispitne postupke TÜV Süda, što je čini legalnom zamjenom za halogene žarulje H7 u testiranim modelima vozila. To potvrđuje i Centar za vozila Hrvatske (CVH) izdavanjem individualnog odobrenja za cestovnu upotrebu. Odobrenje trenutno obuhvaća kratko svjetlo koje se nalazi u mnogim uobičajenim modelima vozila registriranim u Hrvatskoj.

To uključuje popularne modele kao što su: Alfa Romeo Giulietta; Audi A3, A4 i Q3; BMW serije 2 i 3; Citroen Jumper; Dacia Duster; Fiat Ducato; Ford Fiesta, Galaxy, Mondeo i S-Max; Mercedes CLA i Sprinter; Opel Astra; Peugeot 308 i Boxer; Seat Ibiza; Škoda Octavia te VW Crafter, Golf 6, Golf 7, Passat, Polo i Tiguan. Broj vozila stalno se povećava neprekidnim ispitivanjima i postupcima odobrenja.

Nove Night Breaker LED su do tri puta svjetlije od minimalnih zakonskih zahtjeva i temperature boje usporedive s dnevnim svjetlom. Žarulja stvara jake kontraste i veliki domet. Zahvaljujući LED tehnologiji, žarulja svijetli do pet puta dulje od usporedive halogene inačice, zahtijeva rjeđu zamjenu i troši manje energije.