Nova Osram H4 Night Breaker žarulja – Revolucija se nastavlja

Nova Osram H4 NB LED homologirana zamjenska žarulja nudi svjetliju i dugotrajniju zamjenu za halogene žarulje u glavnim farovima automobila

Osram Night Breaker H4-LED žarulja s kratkim i dugim svjetlom, proizvodi atraktivno svjetlo nalik dnevnom svjetlu te nudi bolju vidljivost i veću sigurnost, kao i izbjegavanje potrebe za čestom zamjenom neispravnih halogenih žarulja. Osram, globalni lider u optičkim rješenjima, proširio svoj Night Breaker asortiman zamjenskih LED automobilskih žarulja za prednja svjetla, predstavljajući novu H4-LED žarulju koja kombinira kratka/duga svjetla koja odobren je za korištenje na cestama u Njemačkoj i Hrvatskoj.

Poput Night Breaker H7 LED žarulja, koju je Osram prvi ponudio 2020., nova H4-LED žarulja donosi prednosti poput sigurnosti i vidljivosti, te stila u široki raspon marki i modela automobila. Kao i H7-LED žarulja, H4-LED je svjetlija, traje dulje i proizvodi privlačnije svjetlo od halogenih žarulja ugrađenih u starija vozila kada su bila proizvedena. Testovi provedeni pod nadzorom TÜV Süd-a pokazuju da Night Breaker H4-LED proizvodi 230% više svjetla od minimuma koji je potreban prema standardu ECE R112 za halogene prednja svjetla uz 50% manje odsjaja. To znači da automobili opremljeni Night Breaker-om mogu bolje vidjeti i biti vidljiviji.

Osim toga, Night Breaker H4-LED traje do pet puta dulje od standardne halogene žarulje. Time se smanjuje učestalost posjeta servisnom centru radi zamjene žarulja, kao i ušteda na troškovima zamjene neispravnih žarulja. Nove H4-LED žarulja daje svijetlo hladno-bijelo svjetlo od 6000K koje je slično prirodnom dnevnom svjetlu, te pruža moderan i elegantan izgled koji je u suprotnosti sa zastarjelom žutom svjetlošću koju proizvode originalne halogene žarulje s dvije niti. Hans Schwabe, generalni direktor BU Automotive, rekao je: “Night Breaker žarulje dizajnirane su tako da lako odgovaraju u odobrene modele automobila, a uz ovu jednostavnu nadogradnju vozači mogu uživati u većoj sigurnosti, boljoj vidljivosti i elegantnijem efektu noću, a sve to izbjegavajući gnjavažu odlaska u garažu na zamjenu neispravnih halogenih žarulja.”

Centar za vozila Hrvatske (CVH) izdaje individualno odobrenje

Nova Night Breaker H4 LED žarulja je odobren je za korištenje na cestama u Njemačkoj nakon provedenog službenog ispitivanja TÜV Süda, što je potvrđeno od strane njemačke savezne uprave za motorni promet što je čini legalnom zamjenom za halogene žarulje H4 u testiranim modelima vozila. To potvrđuje i Centar za vozila Hrvatske (CVH) izdavanjem individualnog odobrenja za cestovnu upotrebu.

Night Breaker H4-LED je odobren za upotrebu u širokom rasponu testiranih marki automobila, uključujući popularne modele Daimlera, Renaulta, Škode, Seata i Volkswagena. Potpuni popis odobrenih modela može se pronaći na web stranici www.osram.com/nb-led. U tijeku su daljnji testovi kako bi se Night Breaker H4-LED odobrio za upotrebu u više marki i modela te u drugim zemljama. Halogene žarulje mogu se zamijeniti OSRAM Night Breaker LED žaruljom bez potrebe za ikakvim preinakama samog glavnog svjetla.

Kompletni i najnoviji popis za Night Breaker H4-LED I H7-LED potražite na linku : www.osram.hr/night-breaker-led , link ispod popisa kompatibilnosti.

Žarulje se mogu promijeniti iz halogenih u Osram LED uz prethodnu provjeru liste kompatibilnosti, s određenom dozom stručnošću, te uz posjetu stanicama CVH radi postupka individualnog homolgiranja.