Neostar – Novi nivo kupnje rabljenog vozila

Neostar je hrvatski startup koji omogućuje precizan uvid u stanje rabljenog vozila, njegovo održavanje, naravno uz jamstvo. Neostar nudi korak više na tržištu rabljenih vozila, ne brine se o vašem vozilu nakon kupnje, već i nudi kompletnu uslugu brige za kupca u postprodaji

Suradnjom s Erste grupom Neostar ulazi u drugu fazu razvoja. Neostar je na tržištu ponudio uslugu koja korisnicima omogućuje kupnju rabljenih automobila online George kreditima Erste banke, odnosno financiranje nabavke vozila preko Erste leasinga. Osim klijenata Erste banke, kredit mogu realizirati i klijenti drugih banaka koje, u skladu s PSD2 regulativom, imaju tehničke preduvjete za pristup trećih strana računima svojih klijenata. Cijeli proces online namjenskog obročnog financiranja kupnje automobila može se realizirati za manje od 24 sata, uključujući i isporuku vozila do kućnog praga.

Suradnjom Erste banke, Erste leasinga i Neostara stvoreno je rješenje koje spaja ponudu digitalnog kreditiranja i rabljenih automobila u jedinstvenu cjelinu. Koristeći mobilnu ili web aplikaciju George, klijenti Erste banke, ali i klijenti drugih banaka, mogu zatražiti, a potom i realizirati, kredit do 75 tisuća kn bez odlaska u poslovnicu banke – a s tim iznosom moguće je birati između više od 50 posto svih raspoloživih vozila na Neostar aplikaciji.

Korisnicima kojima je potreban veći iznos za kupnju automobila, na raspolaganju je gotovinski kredit Erste banke do maksimalnog iznosa od 300.000 kuna za koji zahtjev mogu predati u bilo kojoj poslovnici banke ili online, a potom na tradicionalni način realizirati kredit. Također, na isti način moguće je realizirati i financiranje kupnje Erste leasingom.

Kupovina rabljenih vozila George kreditom pojednostavljena je na svega tri koraka koji uključuju izračun tražene rate, online rezervaciju vozila za 499 kn do realizacije kredita, te realizaciju kredita digitalno, na George platformi. Tako korisnici pomoću kalkulatora na Neostar platformi mogu unaprijed saznati rate za pojedine automobile, uz rezervaciju osigurati da će ih auto čekati i nakon odobrenog financiranja te na kraju pokrenuti sam proces plaćanja vozila.

Neostar je u prvih šest mjeseci djelovanja dugorao do sedam milijuna pregleda na svojoj platformi, 10.000 tisuća korisnika aktivno koristi aplikaciju za Android i iOS uređaje, a korisnici u prosjeku pregledaju pet automobila po posjetu. Prosječno zadržavanje na stranici je četiri minute i 20 sekundi, na aplikaciji je prosječni angažman sedam minuta. Neostar ima ukupno 273 ugovornih partnera, a 973 fizičke osobe oglašavaju. Platforma uskoro broji tri tisuće dostupnih rabljenih vozila s jamstvom, prodano je više od tisuću automobila, a prosječna cijena vozila bila je 80.829 kn. Novost je i 40 lokacija sa servis centrima u 20 različitih gradova diljem Hrvatske koje možete birati na interaktivnoj mapi sa prikazanim cijenama za odabrane usluge, tako da cijenu servisa znate prije, bez iznenađenja poslije obavljenog servisa.