Garmin inReach spašava živote

Garmin inReach pomogao u 10 tisuća incidenata zahvaljujući dvosmjernoj komunikaciji i SOS funkciji

Kao globalni predvodnik u dvosmjernoj satelitskoj komunikaciji, Garmin nudi širok izbor ručnih uređaja s inReach tehnologijom koja omogućuje razmjenu tekstualnih poruka, praćenje lokacije i SOS hitne usluge, pružajući bezbrižnost pojedincima diljem svijeta. Od obiteljskih kampiranja u Kaliforniji do planinarenja u europskim Alpama, korisnici inReacha sudjeluju u raznim avanturama, a zahvaljujući inReachu, imaju sigurnost znajući da pomoć može biti dostupna samo pritiskom na gumb.

Garmin Response koordinirao je inReach SOS incidente u više od 150 zemalja i na svih sedam kontinenata od 2011. godine. Zahvaljujući namjenskom SOS gumbu i 100 posto pokrivenosti globalne Iridium satelitske mreže, korisnici Garmin inReacha mogu brzo prijaviti SOS ako se dogodi hitan slučaj. Nakon prijave SOS-a, čak i ako korisnik ne poduzme nikakvu drugu radnju, uređaj šalje poruku u slučaju opasnosti Garmin Responseu, profesionalnom koordinacijskom centru za hitne slučajeve koji radi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Garmin Response će komunicirati s pojedincem u nevolji, njihovim navedenim kontaktima za hitne slučajeve i odgovarajućim organizacijama za traženje i spašavanje i drugim dostupnim lokalnim resursima. Oni će dostaviti potvrdu kada pomoć stigne, dati ažurirane informacije o statusu odgovora i ostat će uključeni dok se incident ne riješi. Garmin nudi izbor inReach uređaja koji se razlikuju po težini, veličini zaslona i funkcijama, a svi imaju dvosmjernu komunikaciju i SOS mogućnosti.