Garmin inReach Messenger satelitski komunikator

Jedinstveni komunikator jednostavan za korištenje pruža razmjenu poruka i sigurnost izvan pokrivenosti mobilnom mrežom

Uz samo 114 g, uređaj vam omogućuje slanje i primanje poruka, aktiviranje interaktivnog SOS-a i primanje obavijesti da je pomoć na putu — čak i bez mobitela. Garmin je predstavio inReach Messenger, novi uređaj usmjeren na komunikaciju s globalnim dvosmjernim slanjem poruka, dijeljenjem lokacije i SOS mogućnostima. Napravljen za one koji žele brz i jednostavan način da dopru do svojih voljenih kada nisu pokriveni mobilnom mrežom, inReach Messenger pruža besprijekornu satelitsku komunikaciju bilo kao samostalan uređaj ili kada je uparen s novom aplikacijom Garmin Messenger za pametne telefone.

Kada su upareni s inReach Messengerom, korisnici mogu sinkronizirati svoj popis kontakata pametnog telefona s popratnom aplikacijom kako bi olakšali ostanak u kontaktu. Za najučinkovitiju razmjenu poruka, popratna aplikacija će slati poruke, objavljivati na društvenim medijima ili komunicirati s kolegama avanturistima putem mobilne ili Wi-Fi veze kada je dostupna, a zatim se automatski prebaciti na 100% globalnu satelitsku mrežu Iridium kada više nije u mobilnoj mreži ili Wi-Fi dometu.

Zahvaljujući namjenskom SOS gumbu na inReach Messengeru, korisnici mogu brzo prijaviti SOS ako se dogodi hitan slučaj. Nakon što se prijavi SOS, inReach Messenger će poslati poruku u pomoć IERCC-u, profesionalnom koordinacijskom centru za hitne slučajeve koji radi 24 sata dnevno i radi koordinaciju odgovora. Garmin inReach Messenger pruža do 28 dana trajanja baterije u zadanim postavkama. InReach Messenger otporan na udarce staje u vaš dlan, dimenzija je samo 3,1” x 2,5” i težak je 114 g. Ocjenjen otpornošću na vodu prema IPX7, inReach Messenger može izdržati slučajno izlaganje vodi do 1 metra trajanja do 30 minuta.

Kako bi poboljšao svaku avanturu, inReach Messenger može se upariti s više od 80 kompatibilnih Garmin uređaja uključujući pametne satove, ručne uređaje, navigatore i još mnogo toga. Nakon uparivanja s kompatibilnim uređajem, inReach Messenger omogućuje korisnicima slanje i primanje poruka, dijeljenje svoje lokacije, primanje pametnih obavijesti i prijavljivanje SOS-a s uparenog uređaja.

Garmin inReach Messenger predstavlja najnoviju inovaciju u Garmin rastućoj obitelji globalnih satelitskih komunikacijskih uređaja i sada je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 299,99 EUR.