Drive Well Challenge – pokreće ga Garmin

FIA Smart Driving Challenge iskoristit će Garminove biometrijske podatke za bolje razumijevanje zdravlja vozača

Greater Than, globalni pružatelj analitike podataka DriverDNA, danas je najavio da će Garmin, njegov službeni partner kroz FIA Smart Driving Challenge, pokrenuti tromjesečni događaj globalnog izazova osmišljenog za poboljšanje svijesti vozača i poticanje navika sigurne vožnje. Drive Well Challenge – koji pokreće Garmin omogućit će tvrtki Greater Than da provede studiju o odnosu između zdravlja vozača i rizika na cesti.

FIA SDC je prvi svjetski izazov koji nagrađuje pametnu, sigurnu i ekološki prihvatljivu vožnju. Izazov su osmislili Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) i Greater Than kako bi potaknuli svakodnevne vozače da usvoje i razviju pametnije vozačke vještine.

Drive Well Challenge – powered by Garmin, održat će se od 18. listopada 2022. do 17. siječnja 2023. Izazov će uključivati tri vožnje, od kojih će svaka trajati četiri tjedna. Nagrada će biti dodijeljena pobjedniku svake utrke – DriveSmart 66 GPS za automobile koji isporučuje Garmin. Svi sudionici dobit će Garmin kod za popust od 15 posto koji se može iskoristiti za kupnju odabranih Garmin tehnoloških uređaja za vozila.