Garmin i FIA Smart Driving Challenge promoviraju sigurnu i ekološki prihvatljivu vožnju

FIA Smart Driving Challenge (FIA SDC), inicijativa švedskog Greater Than i Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) i vodeća svjetska kompanija u GPS navigacijskoj tehnologiji Garmin, koji se pridružuje izazovu kao Global Official Timing Partner, najavljuju suradnju kojom promiču sigurnu i ekološki prihvatljivu vožnju

FIA SDC želi podići svijest o utjecaju kojeg imate tijekom vožnje i kako možete spasiti živote i planetu unoseći male promjene u vaš način vožnje. Tehnologija koju osigurava Greater Than mjeri svaku vožnju u stvarnom vremenu i daje sudionicima ocjenu temeljenu na tome koliko sigurno i ekološki prihvatljivo voze. To je opipljiva mjera njihovog utjecaja i načina da okupe vozače diljem svijeta kako bi učinili vožnju što održivijom.

Počevši od danas i nastavljajući se u 2022. godini, suradnja će se oslanjati na zajednički napor za povećanje svijesti o sigurnoj i održivoj vožnji, dok će u isto vrijeme pomoći svakodnevnim vozačima da smanje svoj utjecaj na okoliš.

Garmin stvara pametne proizvode s fokusom na osobno zdravlje i vanjski svijet. Baš kao i mi u Greater Than, Garmin svojim kupcima pruža najnoviju tehnologiju i inspirira ljude da budu najbolja verzija sebe. To je također ono što čini i FIA SDC. Imamo nevjerojatnu priliku izgraditi globalnu zajednicu sa strastvenim vozačima i promijeniti svijet na bolje”, kaže Johanna Forseke, izvršna direktorica Greater Than Svenska AB.

Kroz ovaj inovativni globalni izazov sudionici mogu naučiti kako smanjiti svoj utjecaj na CO2. Danas sudionici s pet kontinenata i iz preko 70 država sudjeluju u FIA SDC-u kako bi postigli jedan cilj: osvojili titulu “Najpametnijeg vozača svijeta”.