Garmin godišnje izvješće o fitnessu

Garmin je objavio fitnes izvještaj za 2023., ističući ključne fitnes trendove i navike vježbanja svojih korisnika diljem svijeta

Od isprobanih aktivnosti kao što su trčanje, vožnja biciklom i hodanje do sve popularnijih hobija kao što su pilates, HIIT i tenis, korisnici su 2023. zabilježili više gotovo svake aktivnosti u Garmin Connect aplikaciji u usporedbi s prethodnom godinom. Pet najboljih aktivnosti bili su: trčanje, hodanje, vožnja bicikla, vježbe snage i kardio vježbe u zatvorenom.

Korisnici su zabilježili 19 posto više aktivnosti koristeći opremu za fitness u 2023. s dvoznamenkastim rastom u vježbama snage, penjanju stepenicama i eliptičnim aktivnostima. HIIT aktivnosti su naglo porasle – 112 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Bilo da ste priješli te kilometre pješice ili na dva kotača, aktivnosti na otvorenom poput hodanja, trčanja po stazama, vožnje biciklom po šljunku i vožnje e-biciklom podigle su se na novu razinu.

Teniski tereni bili su popularna destinacija 2023. godine; kupci Garmina proveli su više vremena vježbajući svoje servise i smasheve, igrajući 76 posto više tenisa u odnosu na prethodnu godinu. Fokus na um, tijelo i dobrobit bio je očitiji 2023. jer su joga, pilates i aktivnosti disanja zabilježile dvoznamenkasti rast.