Bosch eXchange: Tvornički obnovljeni rezervni dijelovi

Ponajbolja opcija za popravak vozila starijeg godišta, jer za 30 posto nižu cijenu dobiva se komponenta praktički istovjetna novoj, uz jamstvo jednakog trajanja

Održavanje starijih vozila ima svojih specifičnosti, a dođe li do potrebe za zamjenom neke skuplje komponente, cijena popravka može biti posve neisplativa. Kako osposobiti vozilo i što prije ga vratiti na cestu, a bez kompromitiranja kvalitete? Odgovor je Bosch eXchange, u kojem se nalazi čitav niz repariranih rezervnih dijelova, ispitanih po najvišim standardima, uz trajanje garancije jednako kao i kod novih dijelova, ali uz cijenu nižu i do 30 posto.

Bosch se može pohvaliti polustoljetnim iskustvom u reparaciji dijelova, jer su prve tvornički obnovljene elektropokretače i alternatore na tržištu ponudili još davne 1959. U današnje vrijeme, kada vozni park neminovno stari, pažnja koja se posvećuje cijeni popravka i održavanja sve je veća. Istovremeno se ne smije zapostaviti kvaliteta ugrađenog rezervnog dijela, što uz poplavu niskobudžetnih komponenti iz sumnjivih izvora postaje sve teže. Program Bosch eXchange nudi široki asortiman rezervnih dijelova za popravke prema pravičnoj, ekonomski opravdanoj vrijednosti vozila. Uz jednake standarde kao pri proizvodnji i ispitivanju novih dijelova.

Kvaliteta se može postići samo ako je to ključni zahtjev u svim fazama proizvodnje. Kritične komponente i potrošni dijelovi zamjenjuju se novim dijelovima tijekom procesa obnavljanja proizvoda. Profesionalnim obnavljanjem, kontrolom dimenzija i ispitivanjem funkcije svih dijelova zajamčen je njihov dugi radni vijek. Tijekom tehnološkog procesa rezervni se dijelovi obrađuju prema istim standardima kao i originalni dijelovi i podvrgavaju strogim ispitivanjima funkcije i kvalitete. Kako za nove dijelove, moderna tehnologija i visoki standardi koriste se i u programu obnavljanja rabljenih dijelova.

Obnavljanjem rabljenih rezervnih dijelova pridonosi se očuvanju prirodnih resursa, a slanje na obnavljanje starih dijelova od strane autoservisa također predstavlja važan doprinos cirkularnom gospodarstvu. Budući da su prirodni resursi ograničeni, ovo je važan korak u očuvanju okoliša, dok krajnji korisnik može smanjiti troškove popravka za trećinu u odnosu na usporedive proizvode iz asortimana novih dijelova.

Istovremeno, rezervni dijelovi iz programa Bosch eXchange maksimalno su ekonomični za klijente servisa, jer trajanje jamstva jednako je kao i za nove dijelove. U konačnici, servisi vozila ovim su putem ponudili svojim klijentima visokokvalitetne popravke proporcionalne stvarnoj, tržišnoj vrijednosti vozila.