Autokozmetika Rox – I stakla traže zimsku njegu

Niske temperature i vlaga izravno utječu na smanjenu vidljivost kroz vjetrobran, ali je lako doskočiti svim problemima vezanima uz smrzavanje vanjske stijenke, odnosno zamagljivanje unutarnje

Prve temperature u minusu obično se javljaju tijekom prosinca, pa treba na vrijeme potrošiti ljetnu tekućinu za stakla i uliti zimsku. Također, ako su metlice brisača počele strugati ili ostavljati riseve, neophodno je što prije ugraditi nove. A tu je i nekolicina kemijskih formula koje značajno olakšavanju vožnju tijekom zimskih mjeseci.

Osim sprejeva za odleđivanje stakla, koji su dostupni u dozama pod tlakom ili s klasičnim ručnim raspršivačem što je ekološkije rješenje, postoji i učinkovito sredstvo koje sprječava zamagljivanje unutarnje stijenke stakla, kao i pripadajući jastučić za brisanje, odnosno sušenje. Također, vodoodbojni nano-premaz za vanjsku stijenku eliminira potrebu za uključivanjem brisača iznad 70 km/h te uvelike smanjuje potrebu za jutarnjim struganjem leda.

Trenutni odleđivači Zimko
Ako vanjska temperatura nije u dvoznamenkastom minusu, vjetrobran se može vrlo brzo i jednostavno odlediti sredstvima na bazi alkohola, bez potrebe za struganjem. Osim u bočici pod tlakom (400 ml za 3,98 eura), na raspolaganju je i klasična bočica s ručnim raspršivačem (500 ml za 4,64 eura).

Zaštita stakla B-nano
Nano-premaz za stakla jednostavno se aplicira, pružajući dugotrajnu zaštitu do šest mjeseci. Učinci primjene su višestruki: zimi se lakše struže led sa stakla, ljeti se lakše uklanjaju ostaci insekata i ptičjeg izmeta, a tijekom vožnje po kiši nema potrebe za uključivanjem brisača jer kapljice vode odnosi strujanje zraka. Ulog je zaista minimalan jer ne trebate kupovati bočicu sa sredstvom, već je na raspolaganju natopljena maramica za jednokratnu primjenu (4,48 eura).

Sredstvo protiv zamagljivanja
Iako moderni automobili imaju učinkovite klimatizacijske sustave koji brzo odmagljuju stakla, kod starijih automobila to može predstavljati problem, tim više ako su tepisi u vozilu vlažni od tragova snijega i bljuzge. Nigrinovo sredstvo (300 ml za 5,58 eura) možete nanijeti izravno na staklo ili jastučić (1,86 eura) za brisanje, odnosno sušenje već zamagljenog vjetrobrana. Također, sredstvo možete koristiti i na ogledalu u kupaoni.

Miris zime
Mirisni borić Wunder-Baum rado je viđen gost u brojnim automobilima, a za hladniji dio godine tu je nova aroma ‘arctic white’ čija se svježina odlično nadopunjuje s temperaturama u minusu i snježnom bjelinom. Cijena iznosi 1,73 eura.