Samobor Tuning Show 2022. – Prerade zavladale Samoborom

Bivša samoborska vojarna ugostila je proteklog vikenda najbolje od tuning scene na ovim prostorima. Održano je treće po redu Swaggercrew natjecanje

Dvjestotinjak automobila zaposjelo je prostor na kojem su nekada vježbali vojnici, prikazali su što se uz mnogo mašte, puno novaca i još više neprospavanih noći može napraviti od automobila. Bilo je tu uistinu zanimljivih primjeraka u koje su uložene godine i godine truda i rada, o novcu ne treba ni trošiti riječi.

Tuning projekt nikada ne prestaje, to je najčešća rečenica koju ćete čuti od vlasnika takvih automobila. I uistinu je tako, u razgovoru s mnogima od njih, projekti traju i po nekoliko godina. Jedan slovenac nam je rekao kako je na automobilu jedino nepromijenjeno staklo na oba vanjska retrovizora. Sve ostalo u šest godina projekta doživjelo je neki oblik tuninga.

Cijeli dan bio je ispunjen raznim aktivnostima. Bilo je u Samoboru ića i pića u debeloj hladovini stoljetnih stabala. Izloženi automobili nisu služili samo za razgledavanje. Tražio se najniži, najglasniji, dijelile su se nagrade u brojnim kategorijama. Dodatna atrakcija bio je majstor stunta, Dejan Špoljar sa svojim vratolomijama na dva kotača.

Kako je pandemija promijenila neke naše navike, jedna se takva promijenjena dogodila i u Samoboru. Sexy car wash na kakav smo navikli na ovakvim događanjima ponudio je sasvim nešto neočekivano. Ovoga puta bio je namijenjen za pripadnice ljepšeg spola, na opće oduševljenje svih prisutnih.

Ono što svakako valja istaknuti kao veliku novost – gotovo svi sugovornici imaju potrebne ateste za preinake koje su napravljene na automobilima. Hvale vrijedna je i činjenica da organizatori nisu naplaćivali ulaz mnogobrojnim posjetiteljima koji su očito željni ovakvih događanja, druženja i uživanja u onome što mašta može napraviti od automobila.