Poslovni najam – Unajmi i uštedi

Dugoročni najam je ekonomično i jednostavno rješenje za poslovne korisnike i tvrtke koje žele koristiti vozni park bez brige o održavanju vozila i uz povoljne fiksne mjesečne rate, bez skrivenih troškova

Kupnja novog vozila ima prednosti, ali i mana. Jedna od najvećih je ona vezana uz gubitak vrijednosti tijekom godina korištenja, uz što se vežu brojni faktori poput broja prijeđenih kilometara, sitnih oštećenja, općenitog stanja vozila, dotrajalosti pojedinih komponenti, potrošnog materijala itd. Sve to izravno se odražava na rezidualnu vrijednost, a vlasnik u pravilu smatra da može dobiti više no što vozilo realno vrijedi. Istina je takva da će prodavatelj uvijek dobiti točno onoliko koliko je kupac spreman platiti, a to mogu biti igre bez granica uz gubljenje živaca i vremena. A svi znamo da je vrijeme – novac. Posebno u poslovnom svijetu. Kako biste izbjegli potencijalne zavrzlame, pa i razočaranja uslijed velikih očekivanja, kao idealna alternativa kupnji novog vozila nameću se različite opcije najma.

Zakup varira od kratkoročnih (3-6 mjeseci), srednjoročnih (6-12 mjeseci) i vrlo popularnih dugoročnih najmova u trajanju 24-36 mjeseci, odnosno 60 mjeseci. Vozila na raspolaganju za najam uključuju sve modele: mala gradska vozila, obiteljske i luksuzne limuzine, višenamjenska putnička vozila, kao i laka dostavna vozila. Ukratko, sve što je poslovnim subjektima potrebno za obavljanje djelatnosti. Dugoročnim se najmom automobila, osim što se omogućuje fleksibilnost trajanja najma i ugovaranja kilometraže u skladu s potrebama, štedi i vrijeme koje je u poslovnom svijetu dragocjeno. Riječ je o iznimno isplativoj i korisnoj usluzi, tim više što sve više tvrtki smatra da je nabava vozila vlastitim sredstvima ili leasingom nepovoljna opcija zbog kreditnog zaduženja i nefleksibilnosti pri povratu ili zamjeni vozila.

Naime, poslovni se procesi ubrzavaju i mijenjaju brže no ikad, a sve dugoročne financijske obveze ograničavaju fleksibilnost poslovanja mnogim poslovnim korisnicima. Što obuhvaća poslovni najam? U cijeni poslovnog najma uz vozilo su obuhvaćeni redovito i izvanredno održavanje, godišnja registracija vozila poput troškova registracije, tehničkog pregleda vozila, cestarina i godišnji porez na cestovna vozila, AO- i AK-osiguranje, RTV-pretplata, periodička zamjena guma s uključenim hotelom za gume, upravljanje štetama, zamjensko vozilo, dostava i preuzimanje vozila pri odlasku u servis. Mjesečna rata najma zapravo pokriva sve troškove osim goriva.

Auto Hrvatska najam vozila između ostalog uključuje:

  • puno osiguranje vozila, redovno održavanje vozila
  • asistenciju 24 sata
  • zamjensko vozilo u slučaju potrebe
  • kvalitetu i pouzdanost našeg stručnog tima

INTERVJU

ANTE ČERKEZ, DIREKTOR PRODAJE NOVIH VOZILA

Mjesečna rata pokriva sve osim troškova goriva

 

Kome je poslovni najam namijenjen?


Poslovni najam namijenjen je prije svega pravnim subjektima, no njime se mogu koristiti i privatne osobe uz zadovoljavanje nekih specifičnih kriterija.


Koje su prednosti poslovnog najma u odnosu na druge oblike financiranja vozila za pravne subjekte?


Za razliku od drugih načina upotrebe automobila, prije svega za poslovne korisnike, u dugoročnom najmu automobila, osim što se omogućuje fleksibilnost trajanja najma i ugovaranja kilometraže u skladu s potrebama, korisnik štedi i vrijeme jer vlasnik ne treba pratiti stanje i trenutačne vrijednosti vozila, nego kompletnu brigu o vozilu prepušta nama. Kroz transparentu fiksnu mjesečnu ratu točno se zna koliki su troškovi i jedino što treba jest platiti gorivo.

Što je potrebno da bi klijentu bio omogućen dugoročni najam vozila?

Poželjno je da pravni subjekt dugoročno posluje na području Republike Hrvatske te da je tvrtkin bonitet stabilan.