Boschev vodič za odmor

Na nekoliko stavki bi trebali pripaziti prije nego se uputite na godišnji odmor. Bosch donosi niz savjeta vezano uz vaše vozilo te samo putovanje

Svako provjerite tlak u gumama vašeg vozila i bitno je da pri utovaru prtljage i prijevozu putnika pazite na samu nosivost automobila. Također provjerite kutiju prve pomoći, razinu ulja i razinu tekućine za pranje vjetrobrana i antifriza.

Nadalje, važno je znati koliko stvari koje vozite ako nisu učvršćene mogu biti opasne prilikom naglog kočenja ili nesreće. Teške predmete potrebno je smjestiti na dno prtljažnika, i to točno iza naslona sjedala. U karavanima i obiteljskim kombijima nikad nemojte gomilati prtljagu iznad visine naslona sjedala ako nema čvrste pregrade. Učvrstite prtljagu i uvjerite se da vozačevo vidno polje nije zaklonjeno ni u jednom smjeru. Sigurnosni trokut i pribor za prvu pomoć uvijek moraju biti lako dostupni.

Ako vozite teret na krovu vozila nikad nemojte prekoračiti najveće dopušteno opterećenje i u krovni nosač pakirajte samo najlakšu prtljagu. Tijekom putovanja redovito provjeravajte je li prtljaga s vanjske strane vozila još uvijek pravilno učvršćena.