Bosch – autonomna vožnja

Samovozeći automobili otvaraju novu eru na cestama. Bosch razvija različite tehnologije potrebne da se to dogodi

Izum automobila revolucionirao je ljudske živote. Sada smo na pragu sljedećeg velikog tehnološkog skoka: automatizirane i autonomne vožnje. Zahvaljujući inteligentnom softveru i snažnom hardveru, vozila budućnosti moći će sigurno i udobno odvesti putnike do njihovih odredišta bez intervencije vozača. Automobil sutrašnjice postat će mobilni životni i radni prostor.

Da bi ovo postalo stvarnost, moraju se ispuniti tri ključna zahtjeva. Automobil mora uhvatiti sve svoje okruženje (“osjetiti”), obraditi te informacije i planirati strategiju vožnje (“misliti”), a zatim je implementirati pouzdano i sigurno (” djelovati”). Jer sigurnost je ono što Bosch čini. Kao lider u inovacijama, rano su postavili temelje za sve razine automatizacije razvojem sustava za pomoć u vožnji i pripadajuće tehnologije senzora za okoliš.

To uključuje višenamjensku kameru koja može još pouzdanije detektirati objekte u cestovnom prometu zahvaljujući umjetnoj inteligenciji (AI). Bosch je osmislio prvu na svijetu funkciju parkiranja bez vozača, Automated Valet Parking, koja zadovoljava SAE razinu 4 i vodi automobil kroz uske parkirne garaže bez intervencije vozača.