Volkswagen Touareg Innovision Cockpit

Touaregov novorazvijeni infotainment sustav otvara svijet u kojem se vozač i suputnici ne moraju prilagođavati automobilu, već se on prilagođava njima. To omogućuje napredan Innovision Cockpit

Pojam premium automobila redefinira se gotovo svakom novom generacijom, a najnoviji, kada je interijer u pitanju, podrazumijeva izostanak analognih instrumenata te usvajanje minimalističke filozofije ‘manje je više’ – lišavanja suvišnih tipki i prekidača – te što jednostavniji i intuitivniji infotainment sustav sa što većim na dodir osjetljivim visokorezolucijskim zaslonom.
Upravo to novo poimanje premiuma slijedi i treća generacija Volkswagenova luksuzna SUV-a, prvi Volkswagenov model koji dolazi s novorazvijenim te potpuno digitaliziranim sustavom Innovision Cockpit.
Zamišljen za potpunu prilagodbu vozaču i putnicima, novoosmišljen koncept čine danas nezaobilazni digitalni instrumenti naziva Digital Cockpit (u ovom slučaju 12,3-inčni) te infotainment sustav Discover Premium s golemim 15-inčnim zaobljenim zaslonom osjetljivim na dodir kojim se upravlja velikom većinom funkcija novog Touarega. Moderno sučelje djelomice je inspirirano smartphoneima kako bi se postiglo što intuitivnije i jednostavnije rukovanje brojnim postavkama, a pored bežičnog punjenja pametnih telefona, sustav podržava i integraciju sveprisutnih Android Auta i Apple CarPlaya. Upravo poput novog smartphonea, drugim riječima, Innovision Cockpit vam omogućuje da novi Touareg postavite i prilagodite vlastitim potrebama. Pored toga, multimedijske opcije podržavaju četiri USB i dva utora za SD-kartice te bluetooth.

Velik raspon personalizacije uz jednostavno upravljanje sustavima asistencije, vožnje i udobnosti, sustavu Discover Premium omogućuje otvaranje svijeta u kojem se vozač i suputnici ne moraju prilagođavati automobilu, već se on prilagođava njima. Naime, automobil postaje ‘njihov’ Touareg. Osim spomenutim dodirnim zaslonom, funkcijama se može upravljati domišljatim gestama, kao i logičnim glasovnim naredbama.
Personalizacija je dio i visokorezolucijskih instrumenata Digital Cockpit koji, ovisno o vozačevim željama, mogu prikazivati brojne ili tek nekolicinu informacija, a svakako je najdojmljiviji prikaz navigacijske kartografije sa satelitskim prikazom nalik Google Mapsu, dostupne i na golemom 15-inčnom središnjem zaslonu.
Infotainment sustav novog Touarega može se nadograditi i vrlo korisnim head-up zaslonom koji najvažnije informacije jasno i u boji projicira na vjetrobransko staklo – poput digitalnih instrumenata i velikog središnjeg zaslona, head-up informacije također se mogu prilagoditi vozačevim potrebama.
Sustav Innovision Cockpit treće generacije VW-ova luksuzna SUV-a predstavlja vrhunac infotainment tehnologija te postavlja nova mjerila kada su u pitanju funkcionalnost, intuitivnost i svestranost, svrstavajući novi Touareg među najnaprednije modele premium segmenta.