Rabljeni godišnjaci – Gotovo novi, a 20 posto povoljniji

Turizam se vratio na velika vrata, a s njim i rent-a-car automobili. Sada kada je sezona gotova, otvara se idealna prilika za povoljniju kupnju tek nekoliko mjeseci starih rabljenih automobila s relativno malom kilometražom

Takozvani godišnjaci, odnosno osobni automobili ne stariji od godinu dana vrlo su zanimljivi proizvodi na tržištu rabljenih, jer se radi o relativno novim proizvodima s malom kilometražom, a istodobno dovoljno jeftinijima od novih automobila. Mogu dolaziti kao povrati iz leasinga ili rjeđe kod zamjena starog za novo vozilo, ali najčešće je riječ o automobilima koji su bili u rent-a-caru. Problem je samo što ih prošlih godina baš i nije bilo.

Naime, zbog pandemije koronavirusa turizam je prethodnih godina stagnirao tako da se tek ove, sa službenim proglašenjem kraja epidemije, ponovno vratio u velikom obimu. Posljedično, s velikim brojem turista porasla je i potreba za velikim brojem automobila za iznajmljivanje koji se sada vraćaju iz povrata kupnje, takozvanog ‘buybacka’. U svakom slučaju, dobrodošla situacija za sve potencijalne kupce tih vozila koji su napokon dočekali svojih pet minuta.

Ključ u ruke

Kao velika tvrtka orijentirana isključivo na autoindustriju i s velikom ponudom različitih marki, Auto Hrvatska je jedna od prvih adresa gdje se mogu pronaći takvi automobili. U ponudi Auto Hrvatske se tako nalaze praktično sve marke iz njihove ponude novih vozila što uključuje modele iz VW-grupacije (Audi, Seat, Škoda, VW…), kao i marke Fiat, Mazda, Renault i Dacia te Peugeot.

Cijene rabljenih godišnjaka, naravno, variraju ovisno o prijeđenoj kilometraži (obično između 10.000 i 20.000 km) i stanju, no u pravilu je riječ o 20 posto jeftinijim modelima u odnosu na nove. Isti ne oskudijevaju ni opremom, ne samo zato što danas osnovna oprema već u startu nudi mnogo, nego i stoga što najam vozila podrazumijeva puni komfor. U svakom slučaju, Auto Hrvatska nudi jedinstvenu platformu na web-adresi – rabljena.autohrvatska.hr – gdje u svakom trenutku imate pristup cjelokupnoj ponudi automobila s detaljnim informacijama. Naravno, automobili se mogu pogledati ili uživo isprobati na središnjoj lokaciji s najvećom ponudom u zagrebačkoj Radničkoj cesti 182, ali i u ostalim AH-centrima u Karlovcu, Poreču, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu (Heinzelova 70).

Najveća ponuda godišnjaka nalazi se na adresi Radnička cesta 182 u Zagrebu

Dodatno, odabrano se vozilo prema želji kupaca može dopremiti u njemu najbliži centar kako bi ga prije same kupnje mogao neposredno isprobati. Uz to, svi godišnjaci dolaze pod tvorničkim jamstvom, ali bez obzira na to vozila nakon povrata prolaze detaljne preglede, a zatim se svi eventualni nedostaci, pa i najsitniji, uklanjaju jer je ipak riječ o naizgled novim vozilima. Cijeli je proces pritom vrlo transparentan te sve što se radi na automobilu, komunicira se i s kupcem.

Financiranje danas pokriva uistinu širok spektar mogućnosti pa se, osim klasične kupnje za gotovinu, može odlučiti za neki od autokredita ili leasinga pri čemu Auto Hrvatska posluje s praktično svim vodećim bankama ili leasing kućama.

Također, ako kupac već posjeduje automobil kojeg bi se želio riješiti, Auto Hrvatska će ponuditi njegov otkup. U konačnici se mogu kombinirati različite opcije financiranja, prilagoditi visina učešća i rate ili definirati otkupna cijena auta kako bi smanjio ratu. Naravno, kod potonjeg vrijedi, što je godišnja kilometraža manja, to će cijena otkupa biti viša. Kombinacije su uistinu brojne, kao uostalom i same želje, odnosno mogućnosti kupaca pa je stoga uz pomoć prodajnog predstavnika Auto Hrvatske najlakše definirati koje su opcije najpovoljnije.

Ono što u svakom slučaju predstavlja velik benefit za kupca je takozvani pristup – ključ u ruke – odnosno nema potrebe za lutanjem između banaka i leasinga, odlazaka na procjene ili traženja ponuda za auto osiguranje ili kasko. U Auto Hrvatskoj se sve rješava na jednom mjestu, što značajno štedi ne samo vrijeme nego i živce. Ovogodišnja ponuda godišnjaka uključuje 500-tinjak vozila, a kako je dio njih već pod rezervacijom, tako je najbolje požuriti dok je izbor velik. No čak i da su godišnjaci izvan vaših financijskih okvira, Auto Hrvatska nudi više stotina rabljenih vozila nešto starijeg datuma, jednako tako provjerenog porijekla te temeljito pregledanih.

Najveća ponuda godišnjaka nalazi se na adresi Radnička cesta 182 u Zagrebu.

Cijene možete pronaći na sljedećem linku: https://rabljena.autohrvatska.hr/

TOP 10 GODIŠNJAKA:

1. VW T-Roc 1.0 TSI

+ dobra ponuda prostora, komfor, izravan upravljač

– skromnija oprema, materijali u unutrašnjosti

2. VW T-Cross 1.0 TSI

+ visoka pozicija sjedenja, prostranost

– viša cijena u segmentu

3. VW Taigo 1.0 TSI

+ kultivirani benzinac, ponuda prostora, prtljažnik

– materijali u unutrašnjosti

4. Seat Arona 1.0 TSI

+ cijena, motor, sustavi pomoći

– jednostavni materijali u kabini

5. Seat Ibiza 1.0 TSI

+ dinamičan ovjes, solidna prostranost, cijena

– manje komforan ovjes

6. Cupra Formentor 1.5 TSI

+ dobra serijska oprema, agilno upravljanje, dizajn

– digitalni kokpit

7. Fiat 500 1.0 GSE Hybrid

+ kompaktnost u gradu, unutrašnjost, retro dizajn

– mali prtljažnik, usko na stražnjoj klupi

8. Renault Clio TCe90

+ solidna oprema, ponuda prostora, trajan motor

– nedostaje šesti stupanj

9. Dacia Sandero 1.0 SCe 65

+ niža početna cijena, prostranost, trajan motor

– skromne performanse

10. Audi A4 35TFSi S Edition10

+ agilnost, izrada, niska razina buke

– tvrđi ovjes