Novi Range Rover Evoque je mali Velar

Nakon što je krajem 2018. godine predstavljen u Londonu novi Range Rover Evoque stigao je i na hrvatsko tržište. Novinarima i partnerima marke predstavljen je u restoranu Dubravkin put u Zagrebu uz početnu cijenu od 338 tisuća kuna, ali otkrivena je i limitirana serija First Edition.

Nakon što je krajem 2018. godine predstavljen u Londonu novi Range Rover Evoque stigao je i na hrvatsko tržište. Novinarima i partnerima marke predstavljen je u restoranu Dubravkin put uz početnu cijenu od 338 tisuća kuna, ali otkrivena je i limitirana serija First Edition.

First Edition

Takav Range Rover Evoque First Edition bit će dostupan samo godinu dana nakon lansiranja. Vozilo će biti opremljeno paletom ekskluzivnih detalja koji još više naglašavaju slavna dizajnerska rješenja.

Uključeni su: kontrastni Black kao i panoramski krov, završna obrada Gradated Linear Dark Aluminium s First Edition natpisom, First Edition tepisima te Cloud/Ebony sjedalima sa zrnatom kožom i Cloud/Ebony unutrašnjošću. First Edition uključuje i sve elemente prisutne na opremi R-Dynamic SE No, sva ta oprema i ekskluzivnost ima svoju cijenu pa je početni Evoque D180 First Edition dostupan od 602.085 kuna.

Široka paleta motora

Inače, Evoque je dostupan isključivo uz dvolitarske motore koji kada su dizelski nose oznaku D, a benzinski P, dok brojka iza te oznake označava snagu. Tako je najjeftiniji First Edition dostupan uz 180 KS snažan dizel, a nudi se još i izvedba sa 150 KS, ali i 240 KS. Ako tražite ručni mjenjač i pogon samo na prednje kotače pronaći ćete ih samo uz najslabiju dizelsku izvedbu sa 150 KS. S druge strane, ako je riječ o benzincima onda uvijek računajte na pogon na sve kotače i automatski mjenjač uz ponudu snage od 200, 250 ili 300 KS.

Na novi model se dugo čekalo, ali sada kad je stigao je očigledno da je riječ o izvedbi koju je najbolje opisati kao mali Velar, a to je zapravo najbolje što možete reći o novom Evoqueu.