Nova Tokić poslovnica u Splitu

Velike zalihe i sjajna logistika ključ su uspjeha Tokić grupe, ali i jamstvo brze usluge svakog servisera – nova splitska poslovnica, uz bogato nasljeđe Donita kao eksperta za gospodarski program, dio je regionalne strategije kojom Tokić omogućuje dostupnost kompletne ponude u najkraćem mogućem roku

Nakon ljetošnjeg otvorenja najvećeg dalmatinskog centra auto dijelova, u sklopu poznate lokacije TTTS-a u Splitu, Tokić je otvorio još jednu veliku poslovnicu na zapadu grada, na samoj granici sa Solinom, u ulici Salonitanskih mučenika 8. Novoj adresi u blizini autoceste, gravitiraju svi kupci Splita, Solina, Kaštela i Dugopolja, za koje je na više od tisuću četvornih metara prostora Tokić osigurao bogatu ponudu rastućeg moto i nautičkog asortimana, agro-opreme, kompletne ponude auto dijelova i guma, ali i iznimnu širinu gospodarskog programa.

Uz osiguran parking za 50 vozila, posebnost ove poslovnice je i izložbeni prostor unutar poslovnice, kao dio visokog Tokić standarda, koji znači informiranost, brzinu i kvalitetu usluge. Kupci tako mogu razgledati i sami odabrati dodatnu opremu, ali i specijalne alate, gume pa čak i vrlo bogat gospodarski program. Nova poslovnica ujedno je i prostor za informiranje prije kupnje, jer iza pet blagajni spremno stoji 13 zaposlenika i iskusnih prodajnih savjetnika.

Nova poslovnica kupcima približava ponudu i kroz tri dnevne dostave, ali i vezom s regionalnim skladištem, smještenim u TTTS-u. U gradu Splitu se tako u svakom trenutku nalazi preko 65.000 artikala, a ako je kupcima potrebno nešto posebno, svake noći iz zagrebačkog logističkog centra koji čuva preko 300.000 artikala kreće redovna dostava. Tako Tokić osigurava pouzdanu poslovnu polugu čitavoj Dalmaciji, kojoj jamči pravovremeni servis vozila, neprekinutu mobilnost i poslovanje.

Nova Tokić poslovnica otvorena je od 8 do 20 sati (pon-pet) te 8-15 sati (subota)

Uz Split i veliki zagrebački logističko-distributivni centar, roba se regionalno distribuira još iz centara u Slavonskom Brodu, Zadru te Viškovu. S istom strategijom razvija se i logističko poslovanje Bartoga, vodećeg regionalnog distributera auto guma, koja je već gotovo dvije godine dio Tokić grupe sa sjedištem u Sloveniji. Tokić i Bartog danas u Hrvatskoj i Sloveniji imaju preko 140 poslovnica – barem jednu unutar 20-ak minuta vožnje, pored kojih svaki serviser i kupac na raspolaganju ima opciju on-line naručivanja uz dostavu.

Službenom otvorenju poslovnice, sada uređene po visokom Tokićevom standardu, prisustvovala je uprava Tokića i Bartoga, koja se uz reducirani broj partnera i gostiju zbog pandemijske situacije, obratila i zahvalila svim zaposlenicima. Ivan Gadže, predsjednik uprave Tokić grupe je posebno istaknuo važnost lokane zajednice kojoj će Tokić uvijek vraćati, ali je isto tako naglasio kako je ova poslovnica nastala kao proizvod četvrte akvizicije Tokića u dvije godine te da je posebno ponosan da osim kompanija, Tokić prihvaća i njihove ljude.

Ivan Šantorić, član uprave Tokića, prisutnima je dočarao performanse poslovnice kroz brojke i naglasio važnost lokacije na kojoj se preko 20 godina razvijao posao s gospodarskim programom. Na kraju, svim prisutnima obratio se i Ivica Soldić, jedan od vlasnika Donita, tvrtke koja je svoju lokaciju i dio poslovanja prepustila Tokiću, izrazivši zadovoljstvo novouređenom poslovnicom i asortimanom gospodarskog programa, kao i uvjerenje da će svi kupci u Tokiću pronaći pouzdanog partnera.

Tokić je i u Splitu nastavio s tradicijom doniranja lokalne zajednice koja prati otvorenje svake poslovnice, kao i blagoslova novog prostora kojem se odazvao don Ante Čotić, župnik župe Gospe od Otoka. Donaciju Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ iz Splita, primila je Tanja Šeparović, voditeljica odjela Firule; dok je donacija Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Moje dijete“ iz Solina uručena Stipi Matkoviću. Riječima zahvale dirnuli su sve prisutne i potvrdili da je ulaganje u lokalnu zajednicu ispravna Tokićeva strategija.