Jaguar u fotofinišu pred Alpineom

Dosad najuzbudljiviji izbor automobila godine (COTY) donio je novog pobjednika koji jasno prokazuje budućnost. To je električni Jaguar I-Pace i nemojte slučajno pomisliti da je to očekivani pobjednik jer nikad ne bi pogodili koji ga je auto skoro nadmašio

Dan prije otvorenja sajma za novinare rezerviran je za proglašenje automobila godine. Finalisti su bili sljedeći: Alpine A110, Kia Ceed, Mercedes A-klase, Jaguar I-Pace, Peugeot 508, Citroen C5 Aircross, a svjedočili smo dosad neviđenoj i najuzbudljivijoj bitci u povijesti izbora.
Model Apline A110 S je poveo, sustigla ju je Kia Ceed, a na koncu je dvoboj bio izjednačen (dosad neviđeno) između Alpine i Jaguara I-Pace! Sportski auto protiv električnog! Čudesno, tek je drugi krug bodovanja presudio je u korist Jaguara, električnog I-Pacea!

Glavu smo otišli ohladiti šetnjom među štandovima i posve je jasno da će ova Ženeva biti drukčija od svih dosad. Novi je razmještaj proizvođača, a osjeća se i neka nova energija. Podijeljena, ali jasnija nego dosadašnjih godina kad su se proizvođači gubili u svojim idejama. Vidjet ćemo sutra kad će sve blistati, iako se po slikama čini da mnogi neće stići na vrijeme završiti svoje štandove.

Rimac C_Two čeka svoje otkrivanje i prezentaciju koja će otkriti još jedan korak bliže serijskoj proizvodnji