Poliranje, detailing i higijena automobila…

Ako već niste, krajnje je vrijeme da s automobila uklonite i posljednje tragove zime. Istodobno ga pripremite za dolazeće ljetne mjesece, i to posebnom serijom proizvoda za zaštitu - Armor All Shield. Uostalom, sada je vrijeme vrhunske higijene

Čišćenje naplataka

Bez obzira koristite li aluminijske naplatke ili plastične ukrasne poklopce kotača (ratkape), kočna prašina i masnoća uvijek su prisutne. Za lakše uklanjanje nanesite sprej Armor All Wheel Foam, pričekajte minutu da se razgrade najtvrdokornija zaprljanja i temeljito isperite visokotlačnim čistačem. Nemože biti brže i jednostavnije. Cijena je 60 kuna.

Šampon i spužva

Uz kantu s vodom, osnova automobilske higijene. Šampon Armor All Heavy Duty koristi posebnu formulu za lakše uklanjanje ostataka soli, mušica, ptičjeg izmeta i raznih masnoća. Za uklanjanje najtvrdokornijih nečistoća malu količinu šampona nanesite izravno na mrlju, a u kantu vode ulijte tri čepa. Cijena šampona je 50 kuna, a za Nigrinovu ‘jumbo’ spužvu s kojom posao ide brže i lakše, pripremite 15 kuna.

Njega kokpita

Nigrinov kokpit-sprej zapravo je pjena koja čisti sintetičke materijale i djeluje antistatički, što usporava ponovno nakupljanje prašine. Nanesite izravno na krpu i prebrišite željenu površinu. Sredstvo ne ostavlja iritantni masni film, već tretirane površine imaju polumat efekt. Cijena za sprej je 35 kuna, a Nigrinova krpa (dvije u pakiranju) baš za tu namjenu košta povoljnih 17 kuna.

Čišćenje sjedala i tapeciranih dijelova

Mrlje na sjedalima uobičajena su pojava, posebno ako prevozite malu djecu. Držite u pretincu maramice Armor All i mrlja se neće ni stići osušiti! U pakiranju je 20 maramica (25 kn) natopljenih sredstvom za čišćenje – samo istrljajte zaprljano mjesto i gotovo. Ako vaš automobil ima kožna sjedala, tu je gel za kožu Armor All gel koji čisti, njeguje i osvježava kožne presvlake. Možete ga koristiti i u svom domu – slobodno premažite kožni naslonjač, trosjed, kofer i druge kožne predmete. Cijena je 75 kuna.

Ljetna tekućina za stakla

Iako tu nema velike filozofije, zimska i ljetna tekućina imaju drukčiji sastav. Zimska je zapravo agresivnija zbog većeg udjela alkohola koji je neophodan za sprječavanje smrzavanja, dok ljetna koristi drukčiju formulu i posebne dodatke za otapanje ostataka insekata. Nigrinov koncentrat miješa se u omjeru 1:10 s destiliranom vodom, dakle za 22 kune imate u rezervi 11 litara tekućine za stakla.

Crnilo za branike

Kako biste osvježili izblijedjele dijelove odbojnika, ali i ostale nelakirane plastične dijelove na vanjštini automobila, premažite ih Nigrinovim sredstvom koje će revitalizirati boju. Cijena je 40 kuna.

Petina sadržaja na poklon

WD-40 časti sa 20 posto sadržaja gratis! Pakiranje od ukupno 240 ml košta 25 kn, što znači da ste platili samo 200 ml. Malo je reći da sprej ima tisuću namjena – svako malo otkrit ćete neku novu.

Čišćenje kompletnog sustava goriva

Nečistoće u gorivu se ne mogu potpuno eliminirati, a kada se natalože na sofisticiranim injektorima i prouzrokuju nepravilnosti u radu motora, već je kasno – za reparaciju samo jedne dizne potrebno je izbrojati oko 1000 kuna. STP-ovo sredstvo namijenjeno je za dizelske motore (postoji i za benzince), a cijeli sadržaj bočice od 400 ml jednostavno ulijte u pun spremnik goriva svakih 6400 km, čime osiguravate koncentriranu snagu čišćenja. Cijena je 130 kuna.

Najpoznatiji borić na svijetu

Ni smreka ni jela nisu poznate kao Wunder-Baum, mirisni borić koji visi s retrovizora milijuna automobila diljem svijeta. Neki ga toliko vole pa ga koriste i u domaćinstvu. U ponudi su nove arome – tropical, bubble-gum te city-style – a cijena je deset kuna za komad.

Zaštita naplataka

Prema istom principu po kojem Autan odbija komarce s vaše kože, Armor All Brake Dust Repelent odbija kočnu prašinu i masnoće s naplataka. Proziran film uspješno se odupire kočnoj prašini do četiri tjedna, a sljedeće čišćenje čini osjetno lakšim. Cijena je 80 kuna.

Zaštita staklenih površina

Kao što je tijekom zimskog perioda odbijao susnježicu i snijeg s vjetrobrana te olakšavao struganje leda ujutro, Armor All Shield za stakla tijekom ljeta će eliminirati potrebu za brisačima kada vozite brže od 70-80 km/h. Jednako tako, prozirna zaštitna barijera olakšava uklanjanje insekata s vjetrobranskog stakla. Cijena je 80 kuna.

Zaštita i sjajilo za gume

Svi znamo da razvodnjeni glicerin kakav koriste u većini autopraonica osigurava sjaj dan ili najviše dva. Pjena za gume Armor All u jednom koraku dubinski čisti, štiti od vremenskih utjecaja te zadržava sjaj gume koji traje tjednima. Da, tjednima! Sprej od 500 ml dovoljan je za tretiranje 35 guma, a cijena mu je 45 kuna.