Na drugom hrvatskom Cars and Coffe Porsche završio ispred Rimca, ali starog Concept One

Na drugom hrvatskom izdanju Cars & Coffe Croatia sudjelovali smo s Maserati Levanteom te se pored pedesetak drugih egzotičnih jurilica sjurili od Trajbara u Zaprešiću, preko Tifona u Draganiću, na ceremoniju na riječkom Korzu. A birao se i Best of Show!

Drugo hrvatsko izdanje Cars & Coffee Croatia manifestacije održalo se u nedjelju 6. listopada. Pedesetak super luksuznih sportskih jurilica u jutarnjim se satima okupilo na privatnoj lokaciju u okolici Zaprešića gdje su se vlasnici i vozači družili međusobno uz vrhunsku kavu i gastro delicije.

Slijedila je vožnja ove atraktivne kolone vozila prema Rijeci uz kratku stanku za točenje goriva i osvježenje na benzinskoj postaji Tifon Draganić, gdje su sudionike ugostili i djelatnici Tifona.

Dolazak bučne i atraktivne kolone vozila u Rijeku plijenio je poglede mnogih znatiželjnih domaćina i njihovih gostiju, a više tisuća ljudi koji su posjetili izložbu automobila na Korzu i Trgu 128. brigade HV-a potvrda je koliko je u Rijeci i okolici ljubitelja automobilizma i sportskih automobila.

Ovakvo druženje sjajna je potvrda da osim kave i dobro gorivo zbližava ljude, pogotovo kad je riječ o luksuznim i sportskim vozilima

„Šlag na torti“ ovogodišnjeg događaja nedvojbeno su bila čak dva električna super automobila (Concept 1 i Concept 2) hrvatske tvrtke Rimac koja su bila parkirana na središnjem dijelu Korza, uz prisutnost brojne ekipe iz tvrtke Rimac koja je rado odgovarala na upite posjetitelja.

No, i desetine drugih super luksuznih automobila koji su bili parkirani uzduž Korza nisu bili ništa manje atraktivni. Uostalom, nagrada Best of Show na kraju je pripala Porscheu Speedsteru koji je kroz glasove sudionika osvojio titulu pored prisutnog Rimca na parkiralištu. Speedster jest vrlo rijedak i poštovanje mu pripada, ali teško da bi pobijedio da se u izboru našao noviji model Rimac Concpet two.

Concept Two nije vozio od Zaprešića do Rijeke, to je odradio stari model, ali je zato dolje čekao i oduševio sve prisutne. Pojavio se i Mate koji je bio prava zvijezda manifestacije.

Iako nije pobijedio, Mate je vlasniku Porschea Speedstera uručio besplatnu turu tvornicom Rimac Automobili i Rimac majicu

Ekipa Auto motor i sporta sudjelovala je vozeći Maserati Levante. Nakon ovakvog uspjeha 2. hrvatskog Cars & Coffee događaja i velikog interesa javnosti organizatori obećavaju još više ovakvih ili sličnih automobilističkih spektakla.