BMW i4, X6 i iNext na Frankfurtu 2019.

Do 2023. imat BMW će imati 25 elektrificiranih vozila u ponudi, od čega će pola biti potpuno električno, no ipak zvijezda njegovog štanda je koncept i4 koji savršeno spaja budućnost i ono što sada volimo kod BMW-a

Glavni dizajner Adrian Von Hooydonk na bini se pojavio kako bi predstavio svjetsku premijeru novog BMW-ovog dizajna. Pokazao je to kroz dva koncepta koji su ponovno izmijenili oblik poznatih bubrega, vjerojatno na potpuno neočekivani način. Mislili ste da su preveliki na sedmici…

Godine 2024. stiže novi BMW nazvan i4 čiji je koncept prikazan u obliku niske elegantne kupe limuzine sposoban je za visoke stupnjeve autonomne vožnje. Ali, naravno, vremena su se promijenila pa više nema govora o broju cilindara i maksimalnim performansama.

Dizajn je ono što otkriva BMW i4. Prvenstveno kroz nove bubrege koji nisu kao u BMW-ovom modelu BMW 328 iz 1937. – okrugli, već su oblikovni kao zaobljeni dvostruki osmerokut. Ponovno prepoznajemo i E21.

Pored njega prikazan je i koncept BMW Vision M Next o kojem smo već pisali i koji otkriva sve dizajnerske smjernice novih M-modela. Za njega se zna da će imati 595 KS te do stotke ubrzavati sa svega nešto više od 3 sekunde.

Prikazana je i vizija iNext koja po BMW-u definira najviši stupanj mobilnosti. Atraktivni SUV s očito golemim staklenim površinama. Trebao bi imati doseg kretanja s jednim punjenjem, jer dakako riječ je o električnom vozilu, od čak 600 km.

Od „klasičnih“ modela javnosti će moći vidjeti je novi BMW X6, baziran na platformi modela X5, a oni koji će mu se naći bliz moći će pogledati i dotaknuti boju koja je prvotno bila razvijana za komponete koje će se koristiti u svemiru.