“Pouzdan i kvalitetan rabljeni koji dobro drži cijenu”

Karlo Rakeli, voditelj odjela nabave rabljenih vozila u Auto Hrvatska Automobilima otkrio nam je koji je Golf VII najtraženiji te na što se najviše obraća pozornost pri kupnji

AMS: Zašto uopće kupiti rabljeni Golf VII?

Rakeli: Osnovni razlozi za kupnju rabljenog Golfa VII su pouzdanost i dobar imidž. Sedmica je kvalitetan proizvod i ne kruži među pukom bez razloga nadimak ‘novi Golf II’. Dobro drži cijenu i tražen je rabljeni automobil.

AMS: Je li Golf VII ‘au’ ili ‘vau’? Kakvim se pokazao tijekom brojnih pregleda u vašim servisima?

Rakeli: Definitivno je ‘vau’! U našim se servisima na pregledima pokazao vrlo izdržljivim i pouzdanim, naravno pod uvjetom da je bio redovito održavan.

AMS: Na koje detalje valja obratiti pozornost prilikom kupovine Golfa VII? Koji su potencijalni kvarovi najproblematičniji i najskuplji?

Rakeli: Pozornost treba obratiti na opće stanje vozila te servisnu povijest. Potencijalno skupi kvarovi su DSG-mjenjač (na velikim kilometražama prilikom nestručnog održavanja) te DPF-filtar na dizelskim modelima koji trpi uslijed kratkotrajne i konstantne gradske vožnje. 

AMS: Što kupci rabljenih ‘Sedmica’ preferiraju – TDI ili TSI? 1.6 TDI ili 2.0 TDI? DSG ili ručni mjenjač?

Rakeli: Domaći kupac tradicionalno preferira 2.0 TDI, i to DSG-mjenjač kod vozila s manjom kilometražom. Ručni mjenjač bira kao alternativu u slučaju većih kilometraža.

AMS: Bilježite li uopće interes za karavanskom izvedbom Golfa VII?

Rakeli: Karavanska izvedba nije toliko popularna kao hatchback, ali je poprilično u poslovne svrhe koriste tvrtke.

AMS: Igra li presudnu ulogu pri kupnji rabljenog Golfa VII dodatna oprema ili opće stanje automobila?

Rakeli: Oba su parametra vrlo važna te nerijetko presudna prilikom donošenja odluke i kupnje.

AMS: Konfigurirajte nam najtraženiji (najprodavaniji) model rabljenog Golfa ‘Sedmice’.

Rakeli: Svakako 1.6 TDI Comfortline u kombinaciji s ručnim mjenjačem do 150.000 prijeđenih kilometara, u bijeloj ili crnoj.